_
Elszontyolodó oszlopok az éjszakában
  • 2013. dec. 31.
  • 1025
  • 14
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Végre befejezték a Dugonics tér felújítását. A modern lámpaoszlopok jól illeszkednek a környezetbe, és beesteledve, fényeivel különös hangulattal töltik meg az elcsendesedett utcát - érdekes módon színesítve a közeli Kárász utca kandelábereinek hangulatát.

A Dóm tér és a Kálvária sugárút között számos eltérő stílusú utca és terecske található. A Fogadalmi templom tere a sétálóutca kereszteződésén, majd a Somogyi utcán át úgy kapcsolódik a sugárúthoz és a Fekete Sas utca végéhez, hogy a számtalan eltérő stílust egy egységes egészbe sikerült összekovácsolni, s ezzel Szeged városépítészeinek egy újabb remek közteret és igényes városrészt sikerült kialakítaniuk.
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 16mm
Rekesz: f/11.0
Zársebesség: 6.000 s
ISO: 200
Készült: 2013. dec. 31. 15:56
Kevesebb
Több

Ffferko   2014. február 13.

Szia! :-)
Nagyon szépen köszönöm! :-)
Mielőtt haza indultam volna akkor este, még sétáltam egy kört a városban, és megfogott a hangulata az utcának. Nappal ez egy nagyon forgalmas környék, a belváros közepe, de ekkor este ilyen üresen nagyon hangulatos volt. Érdekesek voltak ezek a modern lámpaoszlopok, és így utólag nézve nekem nagyon tetszenek a fények színei: jó, hogy ilyen erős, fehér fénnyel világítanak, mert így elég természetesek a színek, még a zöldek is egészen jók lettek.

Egy jót mosolyogtam az előbb, ahogy a képet néztem, mert egy emlék jutott eszembe erről az estéről. Ahogy álltam itt az állvánnyal, egy autó megállt mellettem, ami mögülem jött, hogy nehogy a képbe menjen. :-D Jót nevettem. Olyan gyakran előfordul, hogy sétáló emberek megállnak előtted, mikor látják, hogy fényképezel, nehogy a képbe lépjenek, de hogy egy autó is külön ezért megálljon, ilyet még nem tapasztaltam, nagyon kedves volt tőlük. :-) Na persze lehet, hogy csak meglepődtek, hogy az út közepén állok. :-) Akárhogy is legyen, Szeged egy nagyon jó hely! :-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban