_
Vöröslő sínek
  • 2013. dec. 28.
  • 1606
  • 41
  • 27
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ebben a pillanatban azon kezdtem vacilálni, hogy kattintsak, vagy kezdjek őrülten rohanni az autó felé az állványért. Hát - gondoltam -, egy életem, egy halálom: iso 400, és kitartod kézben, Feri, kitartod! :-)
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 16mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/25
ISO: 400
Készült: 2013. dec. 28. 19:12
Kevesebb
Több

Fáklya   2013. december 29.

Nocsak, újabb Canonos a láthatáron?
Helyes. :-)

Köszi a látogatást.

Ami az állványt és a rohanást illeti, nekem van egy mini állványom is a földtől kb:15-20 cm.
Érdemes beszerezni, akkor nem kell rohanni, valamint érdekes szögből lehet fotózni.

Ffferko   2013. december 29.

Köszönöm szépen!

Ami az állványt illeti, van egy pár féle, de ilyen piciben eddig még nem gondolkodtam. :-) Vannak egész kicsik és pár dekásak, ami úgy 150 centi magasak, de nem szeretem őket. Azt hiszem, egyelőre túl konzervatív vagyok, és szeretem a velem egy magas állványokat, az meg... :-) Szóval ebben még fejlődnöm kell. De végül sikerült megtartani, az 1/25-1/30 s nem rossz, bár hozzáteszem, stabilizálatlan optikáról van szó, úgyhogy rezgett a léc. Az ISO 400 meg egy ilyen régi gépnél már erős zajszűrést kíván, általában kerülöm, ha lehet.

fülemüle   2013. december 30.

Gyönyörű fotó! Nagyszerű, ahogyan a sínek vezetik a szemet és megosztják a képet!

Ffferko   2013. december 30.

Nagyon szépen köszönöm!
Igen, az ilyen vonalakat nagyon szeretem, és ösztönösen belekomponálom a képbe. Ahogy a sín, a bicikliút és a házak kicsit más-más íve lassan összetart a távolba, az ilyenek mindig megfognak. Azonban, amin meglepődtem, az az, ahogy az égbolt vöröslő fényei a síneken tükröződnek. Ezt én a helyszínen egyáltalán nem érzékeltem, a felhők és az ég annyira odavonzotta a szemet, hogy a sín csillogását már csak a képen vettem észre.

Kassa főutcájában egyébként ezeknek a síneknek az elosztása különösen megkapó, mert kezdetben párhuzamosan fut a két sínpár, majd egy lágy ívben szétválnak, és a kápolna-dóm-színház épületegyüttesét mint két kéz ölelik közre. Ez egy kellemes, fotogén tulajdonsága a főutcának, és jó elosztást tesz lehetővé.

Fáklya   2013. december 30.

Nem vetted észre, mert mást figyeltél, de attól még ott volt. :-)
A felmérések szerint a két nem megfigyelő rendszere kissé eltérően működik.

Ffferko   2013. december 30.

Hát igen. Én meg ráadásul még színtévesztő is vagyok, úgyhogy az én megfigyelő rendszerem totál másképp működik. :-)
Most voltam jogsit hosszabbíttatni, és mondom a dokinak, hogy jól van, most már ne mutasson több ilyen pöttyös ábrát, mert így is elég hülyén érzem magam. :-) Úgy sem akarok vezetni sem tűzoltó autót, sem pótkocsis trélert, úgyhogy a szemvizsgálat ezen részén essünk túl. :-)

Fáklya   2013. december 30.

Veled egy magas?
Na ez attól függ mekkora vagy.

Léteznek nálad magasabb állványok is, meg alacsonyabbak is, csak meg kell találni a megfelelőt.

http://www.youtube.com/watch?v=zeKYw5-3Q_U


Egy olcsóbb kategóriás állványt 170 cm-re ki lehet húzni, erre még rá jön a gép is.
(nekünk 3 van, 3 különböző méretben)
Nyilván melyiket mennyire, nem mind egyforma, vannak terpeszthetőek is, amik igen közel tudnak menni a föld felszínéhez, és vannak vállra szerelhetőek is, meg billenthetőek - hiába lököd meg a gépet az csak billeg rajta, de nem dől fel, nyilván ezek nem olcsóak)

Érdemesebb külföldről beszerezni ezt-azt, mert nem mindig itt az olcsóbb.

Fáklya   2013. december 30.

Hisz ők keverik a zöldet a pirossal.
Nem tudják megkülönböztetni az árnyalatokat, de ennek fokozatai vannak.
7-10%-ban fordul elő a nemetekben, nőknél igen ritka.
Sajna genetikus.
Vigasztaljon a gondolat, hogy még mindig jobb, mint ha színvak lennél.

Ffferko   2013. december 30.

:-D
Most, ahogy mondod, a fekete-fehér fotóimat egyből meghívták valami gyűjteménybe, lehet, be kéne szereznem egy fehér botot, és korlátoznom a tevékenységemet a fekete-fehér fotózásra! :-D

Ffferko   2013. december 30.

Ami az állványt és a magasságomat illeti, az utóbbi 184, úgyhogy az állványoknak össze kell szedniük magukat. :-D Na jó, ezt csak viccből írtam, meg a korábbit is. Küzdök a lustaságom ellen, és természetesen igyekszek lehajolni, hogyha kell. :-)

Amikor először adtam a fejem állvány vásárlásra, ez már a szerényebb becsléseim szerint is vagy 18 éve volt, még fogalmam sem volt, milyen szempontok léteznek, mik okozhatnak kellemetlenséget egy állványnál, és azt gondoltam, elég, ha elég komolynak néz ki, mindent lehet rajta csavargatni, és jól áll a lábán, hiszen az állvány úgysem csinál mást, csak annyit, hogy egy helyben tartja a gépet. Vettem is valami jó nagy csavargatható, tekergethető Hama állványt, ami tényleg egy helyben tartotta a gépet. :-)

Az első volt, amire rájöttem, hogy a tré minőségű műanyagból készült dolgok olyanok, hogy ha beállítom valahová az állványt, majd meghúzom a csavarokat, akkor a gép közben szépen elmozdul. Ez felettébb bosszantott. Így aztán eljutottam oda, hogy lettek mindenféle csuda Slik állványaim ilyen-olyan fejekkel horribilis pénzekért, de most már ezeket sem szeretem. Még ezek is nagyok, nehezek, sokminden állítható, de túl lassan és túl nehézkes...
Ami most a kedvencem, az egy ezeknél sokkal olcsóbb Manfrotto nevezetű egyszerű kis állvány. Nagyon leleményes fejlesztés, überstabil, totál alumínium, 5 szegmensből álló lábak, így igen kicsire összecsukható, és ráadásul a középső oszlop, ami kiemelkedik, teljesen ki

Ffferko   2013. december 30.

kivehető, és alulról fejjel lefelé betehető, így szállításkor akár a lábak között lehet a fej (figyelem, itt továbbra is fotóállványokról van szó, nem valami pornófilmről :-D), így aztán könnyű, jó kicsire összecsukható, és fényképezővel együtt nálam jóval magasabbra nyílik. A gép akár teljesen a földig levihető. A fej nem cserélhető és a gyorscseretalp nem parafa-betétes, mint a Slikeknél, de egy nekem tökéletesen megfelelő egy mozdulattal oldható 3D gömbfej, nagyon pontosan és finoman pozicionál, és ha rögzítettem (egy mozdulattal), akkor nagyon fixen áll (az állvány :-D). Megkockáztatom, hogy makrózáshoz is jó lehet, nem csak nagylátószögű képekhez.

Fáklya   2013. december 30.

Rengeteg gyűjtemény van, azokat felhasználók működtetik és hozzák létre többnyire.
Nem mindenki él ennek lehetőségével (mármint, hogy használja ezeket), így viszont csak egy töredékét találhatod meg ez alapján azon képeknek, amik beillenének...

Ha kíváncsi vagy más képeire:
Legjobb címkékre, kifejezésre, címre, netán időrendbe keresni...
Ez ugyan időigényesebb, de célravezetőbb.
Bár legutóbbival akadnak gondok, volt, hogy a 10. oldalon találtam meg egy frissen feltöltött képet, míg egy 1 éveset legelöl.

Ffferko   2013. december 30.

Mindenkinek ajánlom, aki egy jó kis könnyű és igényes állványt keres megfizethető áron. :-)

Ffferko   2013. december 30.

Hát, én egyelőre véletlenszerűen is elég sok gyönyörű képet találok, még nem tartok ott, hogy keresnem kelljen. :-)

Fáklya   2013. december 30.

Jah kérem, ha van, aki semmivel sem elégszik meg?! :-)))))))))))
Én meg már azt hittem valami Jeti mászkál az utcákon több, mint 2m testmagassággal és kiderül, 14 cm-rel magasabb tőlem.
Ami azért megnyugtató.

A lehajolást azért megnézném, vagyis inkább a földön fekvést ezek után.
:-DD

Fáklya   2013. december 30.

Még nem, de eljön egyszer annak a napja is.
Én pl éjszakai képeket hasonlítgatok össze, ahhoz viszont keresni kell.

Ffferko   2013. december 30.

:-D
Na de kérem szépen, én egy szóval sem mondtam, hogy nagyon magas vagyok, csak azt, hogy szeretem az olyan állványokat, amik velem egy magasak. Ezek után tetszett itt a magasságomat pedzegetni. Egyébként sem gondolom magam túl magasnak, a most nálam egy korosztállyal fiatalabb ifjoncok átlagosan már simán fél fejjel magasabbak.
Hajolgatni meg nem azért nem szeretek, mert magas vagyok, hanem mert kényelmes. :-D

Fáklya   2013. december 30.

Az utolsó mondattal sokan vagyunk így.

Ffferko   2013. december 31.

Nagyon szépen köszönöm!
Szerencsém volt a szép idővel, a szép környezet pedig adott. :-)

babo73   2014. március 19.

Szerintem megerte kezbol loni :) Gratula!

Ffferko   2014. november 30.

Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban