_
Gigaszivárvány
  • 2013. dec. 09.
  • 1724
  • 22
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
....két órával később
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 100
Készült: 2013. dec. 09. 11:20
Kevesebb
Több

Rácz Miklós   2013. december 09.

Nagyon szép. decemberben még nem láttam szivárványt.
Még egy különlegessége volt. A 21-es buszból azt láttuk, hogy nem csak földig ér, de a lába lehúzódik a hegyek elé. Az egész ív persze nem látszott a buszból, de egy-egy kanyarnál láttuk, hogy a jobb lába a Hárs-hegy erdői előtt is szivárványlik, a bal lába meg a János-hegy előtt.

anna schwelung   2013. december 09.

Emlékeim szerint fizika tanárom olyasmit mondott, hogyha alacsony szögben éri a napfény a vízcseppeket, akkor van ilyen. Ebben a hónapban elég alacsonyan jár a Nap, talán ezért van.
Mindenesetre csoda klassz volt! Én először nem sokkal 9 óra után néztem ki az ablakon, találtam néhány rosszul sikerült képet, de még 11 órát követően is látható volt. Életem során ilyen hosszan tartó, teljes ívet még nem láttam.

Bányászlány   2013. december 09.

Nekem is megvan, de közel sem ilyen szép, teljes kivitelben. Gratulálok, ügyes voltál! :-)

anna schwelung   2013. december 10.

Bányászlány: Pedig nem is igazán jön ki a felvételről a szivárvány színe, a sok kattintás eredményét el is kellett dobnom. De azért ez rövidesen megy az ablakon át gyűjteménybe. Legyen ott szivárvány is :-)

anna schwelung   2013. december 11.

Azannyamindenit! Utoljára ilyet sumo versenyen láttam, bár ott amikor akció közben megmogyorózták a delikvenst, magasabb hangot adott ki.
Felkeltette az érdeklődésem, hogy tényleg birkózó volt-e, ezért utána néztem. Már csak ezért is köszönet a videó miatt a szivárványon túl:
"...Számtalan elismerést és díjat kapott mind szülőföldjén, mind pedig világszerte. A legutolsó díjátadóra már el sem tudott menni, kórházi ágyából figyelte tévén keresztül. 38 éves korában, 1997. június 26-án 12:18 kor halt meg a túlsúly következtében kialakult légzőszervi elégtelenség miatt (343 kg volt). Ravatalát a parlament épületében állították fel, ahol az első napon több mint 20 000 ember rótta le tiszteletét. Ő volt a harmadik ember Hawaii történelmében, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a parlament épülete adott helyet ravatalának, és az egyetlen, aki közülük nem politikus volt. (A másik két ember John A. Burns kormányzó, illetve Spark Matsunaga szenátor volt.) Hamvait több ezer rajongója jelenlétében a Csendes-óceánba szórták 1997. július 12-én. Utolsó kívánsága szerint a temetésén nem sírtak, hanem mulattak az emberek. "

Bányászlány   2013. december 11.

Igen Anna, valóban, ez a színtiszta valóság szegény IZ, azaz teljes nevén Israel Kamakawiwo szomorú véget ért rövidke életéről. A lelke talán azóta is ott ringatózik a Csendes óceán habjai között, éppen egy szép hawaii gitár dallamára.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban