_
"A legmelegebb csempe"
  • 2014. jan. 12.
  • 1468
  • 34
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
avagy Az ember melegségre vágyik .
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 90mm
Rekesz: f/5.3
Zársebesség: 1/30
ISO: 1600
Készült: 2013. dec. 31. 22:47
Kevesebb
Több

iiilona   2014. január 12.

Igazi, melegítő látvány.:)

A régi lakások szépsége, mert nagyon szépen megépített csempe tűzhelyek voltak. Nem beszélve, az érzésről, amit nyújtott.

anna schwelung   2014. január 12.

Szüleim házában is cserépkályhák voltak, reggeltől-reggelig egyforma hőmérsékletet biztosítottak.Nagyon jó volt nekitámaszkodni az oldalának, ha peldul hólapátolásból jöttem be az udvarról.

Rolling   2014. január 13.

Mindig nosztalgiázunk? Csodás lángok,színek.
Jó volt,szép volt,meleget adott,hangulatos,,,de valakinek fát kellett vágni,szenet bevinni-begyújtani,hamuzni.Szennyezte a levegőt.
Ma,vidéken gázfűtés,de a szemétdíjjal spórolnak és a műanyagot is égetik-így van korom,rossz levegő ,sok autótól is,,,
Nekem egy kemence kellene.

tacsifoto   2014. január 13.

Pont a legmelegebb csempét égeted el?
A cserépkályha külön világ: sokkal kellemesebb, állandóbb, bársonyosabb meleget ad, mint bármi más. Nekem az előző lakásomban két cserépkályha is volt. Este odakészítettem mindent, reggel négykor alágyújtottam és 7 órakor már le lehetett zárni, mehettem dolgozni. Hetente kétszer hamuztam ki. Kétségtelen, hogy szenet kellett hordani stb.... most gázkazánom van, de bizony nálam azóta sincs olyan bársonyos meleg, mint anno. Néha ábrándozok róla, hogy milyen jó lenne a meleg kuckóba behúzódni...

tacsifoto   2014. január 13.

Rolling: a kemence is finom dolog. Városukban van egy borospince, a Cézárház. Télen néha elmegyünk a barátnőmmel egy hideg vacsorára és egy vörösborra. Napokkal előbb lefoglaljuk a helyet a búbos-kemence padjánál. Órák hosszat elüldögélünk és traccsolunk. Jó pár fényképet is készítettem ott már...és remélem, még fogok is...

anna schwelung   2014. január 13.

Rolling: Igazságod van! Nosztalgiázom a cserépkályha melegére, amikor megfoghatja az ember a legmelegebb csempét :-) Bár egyáltalán nem hiányzik a vele való macera, mit Te is és tacsifoto is írtatok. Jó nekem a távfűtés is, - mint ahogy valahol már megjegyeztem - a panelszigetelés és a meleg tél jóvoltából ebben a szezonban még nem nyitottunk radiátorszelepeket. Miért is, hiszen 22-23 fok közt mozog állandóan a hőmérséklet.
Viszont évek óta éjszakánként ablakot sem nyitunk - pedig régen amellett aludtunk - ugyanis itt a város szélén elviselhetetlen bűz van az egyedi fűtés miatt, mint írtad talán még gumicsizmát is használnak a fűtésre :-(

anna schwelung   2014. január 13.

tacsifoto: Bizony, az egyenletes meleget szerintem sem biztosítja más a cserépkályhán kívül, talán csak a kemence. Viszont emlékeim szerint az nálunk az a lakáson kívül volt, ahol nagymamám sütötte a heti 3 darab kocsikeréknyi kenyeret.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban