_
Ragacsos játékszerek
  • 2013. febr. 23.
  • 1983
  • 9
  • 37
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 72mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/60
ISO: 1600
Készült: 2013. febr. 23. 17:59
Kevesebb
Több

anna schwelung   2013. február 26.

"...A kézilabdát a játékosok általában egy úgynevezett „wax” nevű anyaggal bevonják a jobb tapadás érdekében...."
Ezáltal a levegőből futás közben fél kézzel is leszedik a labdát, pedig igazán nincs lapát tenyerük, viszont hozzáragad. Ez olykor gondot is okoz, mert dobás közben megragad a tenyerükben és máris pontatlanul, vagy gyengén lőnek.
A cipő oldalára leukoplasztot ragasztanak, arra kenik rá a waxot, hogy játék közben ne kelljen kiszaladgálni a kispad melletti dobozhoz.
Hosszú évek során ezt jobban megtanultam, mint pl. a beigli sütést....

tacsifoto   2013. február 26.

Na megint tanultam valamit. Képzeld, ha a bóling golyó lyukaiba is ragasztót tennének. A játékos ütné le az összes bábut...

anna schwelung   2013. február 26.

hoppá..ötletnek nem is rossz!!...a pillanatragasztó csodát tehet.
A bowling golyó nekem a körmöm szokta megtépázni, pedig nem festett, épített körmöm van....egyébként röhejesen is néznék ki vele.

tacsifoto   2013. február 26.

Ne búsúlj, nekem sincs és sosem volt festett körmöm, épített meg pláne nem. Jó is nézne ki, ahogy túrabakancsban, bevásárlócekkerrel a kezemben járom a várost

tacsifoto   2013. február 26.

De a bóling golyóval vigyázz. Krimit is láttam erről, hogy ölték meg ez egyik bajnokot. Így,

anna schwelung   2013. február 27.

Tacsi: Pedig egy jó kis körömépítés ára megszabadítana a cekker cipeléstől arra a hónapra:-))

tacsifoto   2013. február 27.

Anna nem is rossz ötlet. Vásárolni sem kell, másrészt ilyen drága körömmel vétek és pazarlás háztartási munkát végezni, a végeredmény: kész spórolás.

tacsifoto   2013. február 27.

Na, most már megértettem. Nem akarok minden kép alá nyűgös, magyarázatot kérő szöveget írni, néha nem értem, de ez most kristálytiszta.

tacsifoto   2013. február 27.

franszoá: rátapintottál anna lelki lényegére:))))))

franszoá   2013. február 27.

Hát kérem néha vak tyúk is talál szemet !

franszoá   2013. február 28.

Anna: - Firnyákosak ezek a kézilabdáslányok,-nem is gondoltam volna róluk.
Biztos a fiúktól tanulták.
Vax (viasz) egy gyüjtőfogalom, ez olyasmi lehet mint amivel a vonósok is dolgoznak.
Vagy a "padlóvax" ami fehér parafin-olefinszármazék.
Mindegy, fő hogy működjön (és szagtalanul)

franszoá   2013. február 28.

Tacsi, Anna: megtaláltam az Enyészet gyújteményt - valóban odavalók az ilyen barangolások eredményei (hogy ne mondjak katasztrófaturizmust, fotózást) Igen, "kordokumentum"- jól mondtad ! Valaki biztos ráment már az "ipargyilkosság" alkategóriára is és abba még jobba passzol. Tavaly hasonló partizánakcióval lefotóztam az óbudai sziget belsejét és az öblöt a Hajógyár elhagyott dokkjával.Talán az már védett, a főépülettel együtt, mert ugyebár gr.Széchenyi...és Tengerre magyar ! Elzárt, kutyás őrrel védett terület ( de én szél felől jöttem mint az a mási Széchenyi, aki Alaszkában vadászott.No meg "vaxos" cipő volt rajtam)

tacsifoto   2013. február 28.

Tetszik a cím: ipargyilkosság:)))))
Ha nem lenne olyan szomorú, nevetni is lehetne rajta. Nekem is van jó néhány enyészetté vált dologról fényképem. Egy albumra valót gyűjtöttem össze a hasonló témájú képekből. Ja és a Russ villa még hozzájön, azt külön hagytam. Tavaly én is lefotóztam jó néhány lerohadt pesti gyárat. Nem is jó rágondolni. Tegnap délután az áradó Ikvát fotóztam, de mára visszahúzódott szerencsére.

franszoá   2013. február 28.

Tacsi: Az Óbudai Sziget egy részét a Hadrianus-palotája romjai ürügye (?) alatt lezárták.Sok minden nem látható, godrökkel tarkított csupasz, gazos terúlet néhány kőrakással.Viszont így legalább oda nem lehet kaszinóvárosokat, yachtkikötóket meg mindenféle L. Vegas-okat építeni.
A gyaloghidat, a dokkot és az elhagyott, düledező görög-giccs mulató-presszó komplexumot fényképeztem.Az abszolut "enyészet" kategória.
Ami a lerohadt gyárakat illeti: a fürdővizzel sikerült a gyereket is kiönteni és ennek a bójtjét már "élvezzük", de sopánkodásból nem élünk meg.Az újabb generációk amikor átveszik a stafétabotot nem akarnak dagonyába süllyedni és ez érthető.Egyre több csontváz esik ki a szekrényből.

anna schwelung   2013. február 28.

franszoá: Én is megleltem fotóidat a gyűjteményben!
Talán a waxos cipőd miatt nem környékeztek meg a kutyák (esetleg aprópénz is volt a zsebedben védekezésül ellenük) féltek, hogy hozzáragadnak.
Amennyiben nem titkosak azok a kordokumentumok a szigetről, láthatnánk is?

tacsifoto   2013. február 28.

franszoá: az óbudai szigeten még sosem jártam, debár tudom, hogy létezik. Csatlakozom annához. Szívesen megnézném.

anna: a gyerek igen, de én?.....

franszoá   2013. február 28.

Akkor lehetne forgatni hozzá egy filmet is - Debár Tanár Úr cimmel !?

Jó este majd felteszem a képeket.

tacsifoto   2013. február 28.

anna, jól látod:))) Egyre jobban tudok játszani az unokámmal.....azt veszem észre, hogy ő irányítja a dolgokat Óminál....

tacsifoto   2013. február 28.

franszoá: ha filmrendező vagy, ingyen átadom a kreált szó használatának jogát. Majd szólj, ha kezdik a moziban játszani. Apropós: statisztákra nincs szükség?

anna schwelung   2013. február 28.

Tudom, tudom! Engem javasolsz, mivel van némi háttérművész tapasztalatom...

tacsifoto   2013. február 28.

anna: rémálmaimban néha előjön, hogy engem adnak be a óvodába. Édua még nem tudja, de előbb-utóbb megsejti:)))

Valóban Rád gondoltam..... egyszer az életben én is vállalnék statiszta szerepet, mondjuk egy koldusasszonyét, vagy boszorkányét, bár ahhoz már színészi tehetség kell.

franszoá   2013. március 01.

Tacsi : amit emlitettél az alighanem a "Régi dicsőségünk 1,2,3,4" albumod lesz, de az csak a soproni bútoriparral foglalkozik.lehet, hogy tovább kell böngésznem az albumaid közt ?
Anna "Enyészet"-jébe is beleillik az Óbudai Hajógyár elenyésztése (150 évig létezett magyar hajó-és darugyártás, igen sok kiváló konstrukcióval.
Kiemelném gyártmányaik közül a ma is működő SOPRON vontatót, amely 100%-ig magyar tervezés és gyártás (megtekinthető egyes napokon, amikor a pesti v.melyik rakparton megnyitják a hajót a látogatók előtt.Ganz-Jendrassik diesel motorok hajtják.Élmény - nem csak a technika iránt érdeklődőknek.- Felteszek képet róla amint két nagy uszájt vontat, v.mint javításra húzza az egykori DEBRECEN-tengerjárót a Dunán.Ez a vontatóhajó egy rekorder és hajóskörökben etalon.Híres konstrukció, a Vaskapunál komoly fegyvertényeket hajtott végre anno.A Zoltán-gőzös honlapot tudnám még ajánlani a témában az ismerkedéshez !

tacsifoto   2013. március 01.

Azt hiszem, az "Elgondolkodtató" című albumban vannak az ilyen képek. Bár nem igazán vagyok "katasztrófa" fotós, de tervezem még a közeljövőben az egykori Selyemgyár felkeresését és fotózását.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban