_
Nem csak a tél érkezett előbb!
  • 2012. okt. 29.
  • 626
  • 15
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Pár perce az ajtónk előtt álltak a gyerekek.
Amerikában halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Cukrot vagy csínyt!” kiáltással szólítják fel a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „csínyt” azaz játékos fenyegetést választani, de nem jellemző. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak.
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 200
Készült: 2012. okt. 29. 19:14
Kevesebb
Több

Ági mama   2012. október 29.

Hát nem tudom... Tőlünk idegen szokás. A gyerekek biztosan élvezik.
Én ennek az átvételétől idegenkedem. Nem a mi kultúránk. Ez csak az én véleményem, más biztosan másként gondolja, rugalmasabb.

anna schwelung   2012. október 29.

Már annyira amerikanizálódtunk, hogy semmin sem csodálkozom.
Egyik barátnőm már jó néhány éve Hálaadáskor pulykavacsorával vendégeli meg a közeli barátait, bár van ott olyankor töltött káposzta, flódni, német sör, hogy több nemzet is képviselje magát.

Zsüzsü   2012. október 30.

Hát, nekem nincs gondom ezzel a hagyománnyal. Azt hiszem nem csak a cukorka a lényeg, régi, pogány ünnepkörből ered, de erre a nyakam nem tenném...
Mindenesetre, itt Lisszabonban már nagy hagyomány, és tavaly, mikor ajtót nyitottam a kis kísérteteteknek, akkorát sikítottam, hogy ijedten hátrahőköltek a gyerekek...:DDDDDDDDDDDDD

anna schwelung   2012. október 30.

Zsüzsü: :-)))))))))))))))))))))))))))) Fergeteges lehetett!!
Ők másodikos, angol tanárukkal érkezett kislányok, /talán majd felnőtt korukban lesznek kísértetiesek:-))/ akik elénekeltek néhány dalocskát és a kapott honoráriummal elosontak.

iiilona   2012. október 30.

Már itt is több helyen van Halloween party. Meg van a maga hangulata!
Még nem láttam gyerekeket, de nincs kizárva, hogy azért járkálnak. Egy játék.

anna schwelung   2012. október 31.

Igen iiilona, jó szórakozás a gyerekeknek, érdekesség a felnőtteknek.

tacsifoto   2012. november 01.

HGa csak ezt vesszük át az amcsiktól, nem olyan nagy baj, pláne akkor, ha viszonzásként Texasban húsvéti locsolkodást tartanak és pirostojás keresést:)
Zsü, ez egyébként kelta népszokásból ered (mint annyi más dolog is) a kelták pedig eredetileg itt éltek Európában, csak a népvándorlás szorította ki őket a brit szigetekre....A mi városunk környékén is minimum tíz feltárt kelta település és földvár létezik....

DogTheDog   2012. november 03.

Ennek a hagyomanynak semmi koze az amcsikhoz.
Ir es reszben brit szokas,amerikaba is veluk kerult ki.
A magyaros házalós husvet is erosen megkerdojelezheto a delben holtreszeg vallasi unneplokkel.
Nem is oly regen,pedig kizarolag penzert locsoltak.
Vagy megemlithetnenk az ajandekozasi stresszbe kurvitott karacsonyunkat,az utcai bazaros,tuzijatekos augusztus 20,meg a szabadnapon felvonulos,alszent munka unneplos Majus 1 pedig mar teljesen belesimul a groteszk es haszontalan,pofatlanul penzlehuzo,cirkuszi musorra hajazo unnepkorunkbe.
E mellett mar szinte feludito latni egy olyan esemenyt,ami a gyerekek kedvere valo,megsincs sokezres koltsegvetes mogotte.

anna schwelung   2012. november 03.

DogTheDog :Családunkban már évek óta megszűnt a Karácsonnyal összefüggő vásárlási láz! Kóvályogni a városban, hogy később tetsző/nem tetsző valamit kikönyököljünk a tömegben, értelmetlen dolog! Karácsonyfa, terített asztal, gyermekek, unoka, 'oszt jó napot!
A tűzijáték napján délelőtt kamerámmal meglestem a Duna parti tömeget, százméteres sorok álltak valami tortáért, amire élelmes emberek kitalálták, hogy az ország tortája...én meg csendben hányóztam a látványtól. A Május 1. viszont más, másnap van a születésnapom:-)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban