_
Repülő ló
  • 2012. jan. 04.
  • 2124
  • 2
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

lazyp   2012. január 04.

... még ingyen is bárgyú ostobaságok, de a mi pénzünkből ...

Sándorház   2012. január 04.

.... nem tudom, de a bibliában nem írták a sárga fokozatát
narancsos, vörösbe hajló........???

Sándorház   2012. január 04.

Mit ábrázol? Talán sok pénzt, gazdagságot, most mennek érte Washingtonba !

Sándorház   2012. január 04.

Jaj, de lehet hogy a fej nélküli lovas......(színes, szélesvásznú szovjet kalandfilm) volt.

tacsifoto   2012. január 04.

Sándorház, emlékszem a filmre. Biztos tudsz róla, hasonló témában készült "Az Álmosvölgy legendája" című amerikai film. Ott is egy fej nélküli pasi nyargalászik fel-alá a filmben....

gulicse   2012. január 05.

Hááát! Ezt az amerikai kultúrát!!! Meg az oroszt! Fölháborító! Ahelyett, h. a Magyar (sic!) mitológia jutna eszetekbe. Inkább tanulmányoznátok... Hát nem mond nektek semmit a Hadak Útja? Meg a dicső, 48-as huszárok hőstettei sem jelentenek semmit?!
Mondd, kedves lazyp, mennyit fizettél te! ezekre a képekre? Ahelyett, h. örülnél, van végre egy, az egyszerű nép (ja:) Nép ... nem is: a Magyar Emberek által is érhető kép, még fikázod... Nem értetek ti a modern ábrázoláshoz! Meg a hagyományokhoz sem. Milyen Magyar emberek vagytok? És beengedtek benneteket ebbe a kiállításba?!

Sándorház   2012. január 05.

Igen, tacsifoto, emlékszem, sőt vetítettem is ! ...hát igen ilyen régi volnék......
gulicse: - de hát János Vitéz nem magyar volt, vagy a Hári János, igaz az utóbbiból egyre több van !
Igaz az előbbit nevezhetjük idegenszívűnek mert a francia hont mentette, az is igaz hogy a végén szép hazánkat elcserélte tündérországra ! De most már a zemberek felhatalmazásából nálunk is tábla csere volt!
Igaza volt a fő rendező úrnak, paraszt nem érti az ikon olvasást, mert én sem értem a táblák "szimbolikáját"
eddik nemzetiszín alapon "Magyar köztársaság" volt, mos csillagos kéken meg "Magyar ország" ! Mi szimbolizálja a függetlenségünket ? A csillagok ?

tacsifoto   2012. január 05.

Szia gulicse!

Hát még ha tudnád, hogy kedvenc zeneszerzőm Franz Schubert és kedvenc olvasmányom Victor Hugo: A nyomorultak.

Ráadásul ilyen kificamodott, hazafiatlan ízléssel magyar merek lenni, sőt, merek aggódni a jövőnkért. Nem valamely pártért, vagy valamelyik politikusért, hanem a magyar emberek jövőjéért. Úgy általában. És ebben a Te jövőd is benne van.

gulicse   2012. január 05.

Még mielőtt megköveztek, szívesen mentem volna el ide IS. De mindenféle lázak meg köhögések meg hidegrázások akadályoztak.
Azért kíváncsi lennék pl. ennek a képnek a föstője mit mond a teljesen egyedi képkivágásra, szerkesztésre... Vagy Picasso Guernicája lebegett a szeme előtt?
Én különben azóta nem hordom kabáton kívül a kokárdám, mióta egy úrinő, aki " a Viktor" mellett állt a nagygyűlésen ( ő mesélte üdvözülten kokárdás társának), hatalmas, tenyérnyi, vadi új egyenkokárdával a mejjén jelentőségteljesen végigmért, megakadt a szeme az én 64 óta őrizgetett,hordott, agyonvarrott 3 cm-es kis jelképemen, és a sok magyartalan prolit emlegetve elhúzódott a közelemből...
Ennyi... Még megvan ám.

gulicse   2012. január 05.

Ennyit a magyarságról. Persze nem ítélhetünk a látszat alapján, tudom. És igazad van. Nem meghátráltam, csak színt vallok. Ugye, nincs harag?!

tacsifoto   2012. január 05.

Velem aztán nincs gulicse....

Azt hiszem mindnyájan egyet akarunk: boldogok lenni, boldogulni, és a családunknak, gyermekeinknek, unokáinknak is ezt kívánjuk. Mindenki más-más módszerrel gondolja ezt elérni, de ez az óhaj nem szakíthatja szét a társadalmat és a barátságokat.

Gondolom, Te is így értetted ezt?

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban