_
Sárkányhajók
  • 2011. jún. 25.
  • 399
  • 3
  • 1
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
...nem Sopronból indultak:-) Duna-party 2011.
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 90mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/500
ISO: 100
Készült: 2011. jún. 25. 16:15
Kevesebb
Több

franszoá   2013. március 02.

Anna: megtaláltam a 2 db képet a SOPRON-ról.Nekem igen szimpatikus hajó, fóleg hogy meghallgattam a "tengeri medve" szövegét-kár, hogy nem mentünk is egy kört.-mindjárt.Eltörpül a DEBRECEN melett, de hát az Duna-tengerjáró áruszállító.A MAHART-ot is hazavágták az ipar-és gazdasággyilkosok.
Az Széchenyi által megálmodott és alapított gyárról ezt írja a Wikipédia:
" Változó cégnevek alatt – az Óbudai Hajógyárban több száz, a kor átlagos műszaki színvonalát nem egyszer messze túlszárnyaló személyszállító hajó és teherhajó, uszály, úszódaru, vontatóhajó és tolóhajó, jégtörőhajó és egyéb úszótest készült, bizonyítva az itt dolgozók kitartását, megújuló alkotóerejét, szakmai felkészültségét, generációkon átívelő szakmakultúráját.
A rendszerváltozást követő gazdasági átalakulásokat azonban már e patinás üzem sem tudta átvészelni. A Hajógyári-sziget székhellyel rendelkező, jogutódnak tekinthető GD Óbudai Hajóépítő Rt. végelszámolása 1999. november 29-én befejeződött és a céget 2000. május 30-án törölték a cégjegyzékből. A több, mint 150 éves magyar hajógyártás egyik fellegvárának a helyét szórakoztató és szolgáltató létesítmények, illetve irodák foglalták el.."
A dokkról, átjáróhidról és az elkeritett részről készített fotóimat is feltettem.
Tacsi is érdeklődést jelentett be erre tegnap, úgyhogy íme, tessék.
A géppuskafészek mögül figyeltem a kutyás őrt, aki a gyaloghíd átellenes végében unatkozott és nem vett észre amikor az ellenkező irányban elh

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban