_
2011-04-30
  • 2011. ápr. 30.
  • 137
  • 1
  • 1
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Pavlova torta
Hozzávalók: 6 tojás fejérje, 12 ek kristálycukor, 1 kk citromlé, 5 dl tejszin, 4o-5o dkg eper
a tojások fehérjét a citromlével félig felverjük, majd apránként beleszórjuk a cukrot és
addig verjük tovább még szép fényes és kemény hab lesz. (Én szoktam kb 5 dkg kó-
kuszreszeléket is belekeverni, de azt már csak óvatosan és fém kanállal és a legvégén)
Előmelegitjük a sütőt a legkisebb fokozaton. Az ideális 8O C. Nálam 15o a legkisebb,
igy 45-5o perc még megsül.
Egy sütőlapot dupla sütőpapirral kibélelünk. A habot a közepébe kanalazzuk és szépen
kör alakúra formázzuk úgy, hogy a széle körben kicsit magasabb legyen. Behelyezzük
a sütőbe a közepétől kicsit feljebb. Ajtót nem nyitogatunk legalább fél óráig! 45-5o perc
után kikapcsoljuk a sütőt és benne hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a tejszint keményre
verjük és rákanalazzuk az alapra. (Cukrozni nem kell, max. 1 vaniliás cukrot)
A megmosott, lecsumázott epret a tejszinhabra rendezzük.
Piros gyümölcsökkel a legfinomabb.

tacsifoto   2011. május 02.

Hűha! Ezt aztán a csemege. Látom, már megint spejzvizitet kell tartanom nálad:)))))

Kedvencnek jelölték
Albumokban