_
2011-04-241
  • 2011. ápr. 24.
  • 221
  • 3
  • 5
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
karamellkrém:hozzávalók: 5 egész tojás, + 1 sárgája, 1o és 5 dkg cukor, vanilia rúd v.
vaniliás cukor, csipet só, 4 ek viz, 3 dl tej, 1.5 dl tejszin, diszitéshez eper és mentalevél
A sütőt l7O C-ra előmelegitjük. A 1o dkg cukrot 4 ek vizzel kis lángon megolvasztjuk,
majd erősebb lángon addig forraljuk még szép barna lesz. Egy 75 dkg-os formába
öntjük a még forró karamellt és eloszlatjuk körben az oldalán. Hagyjuk még megder-
med. A tejet a tejszinnel és vanilia rúddal lassan felforraljuk, majd levesszük és 15
percig állni hagyjuk. Az egész tojásokat + 1 sárgáját a maradék 5dkg cukorral fehére-
désig verjük, majd a leszűrt tejjel elkeverjük. A karamellel bevont formába öntjük.
Egy nagyobb tepsibe (magasabb peremű legyen!) tesszük és felöntjük annyi vizzel,
hogy a forma feléig érjen. Alufóliával letakarjuk. Az előmelegitett sütőben 4o-5o percig
főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a vizből. Ha már kihült, 3-4 órára a hütőbe rakjuk.
Tálalásnál a tálalóedényt a forma tetejére tesszük, majd megforditjuk. A karamell szé-
pen ráfolyik a krémre. Diszitjük (vagy nem).

Zsazsa anyo   2011. április 24.

Már nem maradt belőle, igy este még nekiálltam egy mákos
piskótának, amit csokikrémmel töltöttem be. Remélem jó
lesz!

Zsazsa anyo   2011. május 05.

4 éve vettem gépet, magamnak fényképeztem a növényeket,
hogy lássam a fejlődésüket. Szeretem télen nézegetni a
szép szines virágokat.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban