_
Diós, mákos bejgli.
  • 2016. dec. 12.
  • 93
  • 9
  • 7
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Rémesen néz ki, de nagyon finom. Legközelebb kevesebb töltelék kell bele.

BEJGLI:

50 dkg. liszt,1Ráma margarin, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, pici só, 2,5 dkg. élesztő kevés cukros, langyos tejben felfuttava.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 részre osztjuk.
Vékonyra nyújtjuk, megtöltjük dióval, mákkal, feltekerjük.
Tepszibe egymás mellé tesszük, mint a kalácsot.

Töltelék: 20-25 dkg. mákot, vagy diót 20 dkg. cukorral, vízzel megfőzünk, ha kihűlt, akkor simítjuk a tésztára.
Tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk, azonnal süthető.
Ha egy éjszakára hideg helyen pihentetjük és sütés előtt újra megkenjük tojásfehérjével, állítólag márványos lesz a teteje.
Gyártó: Canon PowerShot A470
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/3.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 200
Készült: 2016. dec. 12. 18:50
Kevesebb
Több

Hermi   2016. december 12.

Erzsike: Érzem az illatát!! Nehogy kevesebb legyen a töltelék, pont most akartalak megdicsérni, hogy ez nem nagyüzemi bejgli!!:-))

Somogyi Erzsébet   2016. december 12.

Karolina! Megnevettettél. :D
Inkább éjszakai bagoly.
Már a hűtőben van keksztekercs, püspökkenyér, sajtos rúd.
Egykettőre itt a karácsony.

Somogyi Erzsébet   2016. december 12.

Hermi!
Látod nem fért a "bőrébe" a sok töltelék.
Azért, ha választani lehet én sem a nagyüzemire szavaznék.

anna schwelung   2016. december 12.

Chokito bejgli.
Megnyugtattál Erzsébet. Nem csak a miénknek nyílik ki az oldala. :-)
Viszont, ami nálunk kikerül a sütőből az olyan lapos, hosszú, mint a néger asszonyok melllye...

Somogyi Erzsébet   2016. december 13.

anna!
Hogy így sikerült, ennek a kis tepsi volt az oka, meg az én idétlenségem.
Ha nem olyan keserves lenne a mákdarálás, képes lennék újat sütni.
A szomszédasszonyom átszólt telefonon, hogy rosszul vagyok-e, mert olyan jajgatásfélét hallott.Nem én, hanem a hagyományos régi darálóm jajgatott.

Kedvencnek jelölték
Albumokban