_
Ki ez ? - Játszunk.. megfejtő, Bányászlány:Klebelsberg Kuno
  • 2013. jan. 03.
  • 532
  • 2
  • 22
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ki ez? És plusz pezsgőbuborék a feltalálási hely megjelöléséért :-)) ( ...na jó elég a városrész)
Megfejtés:
http://indafoto.hu/Sandorhaz/image/17682625-1e14da81/user
Gyártó: Fujifilm FinePix S1500
Fókusztáv: 61.5mm
Rekesz: f/4.4
Zársebesség: 1/160
ISO: 100
Készült: 2013. jan. 03. 15:49
Kevesebb
Több

peekaboo   2013. január 04.

Nem valami újévi derű sugárzik róla....

Bányászlány   2013. január 04.

Úgy néz ki, mint Lugosi Béla mellszobra, de tartok tőle mégsem Ő az. (?)

Bányászlány   2013. január 04.

:-))))) Szeged, Széchenyi tér, Klebelsberg Kuno szobra! Hurráááááááááá!

...és nekünk is van a Villányi úton!

http://www.google.hu/imgres?hl=hu&client=firefox-a&hs=...

peekaboo   2013. január 04.

Örülök, hogy van szobra valahol. Nem sokra emlékszem vele kapcsolatban , de arra igen, hogy nehéz időkben sokat tett a népéért, akik a magyarok.Valamilyen miniszter volt az átkos előtti átkos korszakban, javítsatok ki ha nem művelődésügyi volt.

peekaboo   2013. január 04.

Na, jó! akkor másképp hívták, de az volt......:-)

peekaboo   2013. január 04.

Még hozzátenném hogy az is szívmelengető, hogy arisztokrata létére tette amit tett.Akkoriban a fő áramlat nem a segítséget és jótetteket végezte, a külföldön való dőzsölést tekintette fő életcéljának, persze a kizsákmányoltaktól eredő haszonból, csakúgy mint ma.

Sándorház   2013. január 05.

Gratulálok Bányászlány !
Klébelsberg Kúnó akinek köszönhetjük a szegedi egyetemet és a ma ismert dóm teret, a nemzeti panteonnal. Sírja is a szegedi dómban van.

Köszönöm a többiek lelekes megfejtéseit is :-)))

Sándorház   2013. január 05.

peekaboo:.....ja és kultusz miniszter volt !
Valóban sokat tett a nép oktatásáért, Ő nem bontotta, ő építette az iskolákat is !!! :-))

Bányászlány   2013. január 05.

Köszönöm szépen SzeSa, méltán nyugszik méltó helyen. Ma is óriási segítségére lehetnének a mi kis országunknak, a hozzá hasonló lelkes, példamutató, teremteni kész, jómódú polgárok.

Sándorház   2013. január 07.

Sajnos ennek ma jelét sem látjuk........
Saját zseb tömögetése és a kivagyiság látható manapság ! :-((

Bányászlány   2013. január 08.

Egyetértek a fentiekkel SzeSa és hozzá kell tennem, sajnos. Hétvégén Csepelen jártunk, a kép ami ott fogadott fájdalmas és megrendítő. Rendben idáig sem voltak illúzióim, hiszen (valaha) gyárváros (városrész) lévén, egyszerű munkás emberek lakták többnyire, de miután volt szerencsém a '70-es években a Csepel Vas és Fémművekben dolgozni, sőt néhány évet (kalandvágyból) ott is élni, ab ovo jól látom a különbséget s amit látok az meglehetősen szívfájdító. Hova tűntek a kis hétvégi kertjüket boldogan művelgető, házuk előtt autójukat csinosító dolgos, családos emberek, akik minden évben SZOT üdülők egyikében tölthetett 1-2 hetet a szeretteivel. Mi maradt? A lehangoló, lepusztult szürkeség, tengő - lengő, reményvesztett férfiak, turkálókban gyerkőceiket maguk után vonszoló asszonyok. Rengeteg az ablakba, kertajtóra kitett ELADÓ tábla, de a megváltás ki tudja hol van, feltud e még virágozni ez, az amúgy kedves, kertvárosi utcákkal teli kerület, lesz e munka, beindulnak e végre a gépek a rozsdásan, elhagyottan tátongó üzemcsarnokokban??? Sok-sok kérdőjel. :-((

peekaboo   2013. január 08.

Bányászlány! Bár hozzászólásod már súrolja a politizálást (úgy tudom itt nem való), de sajnos amit írtál az jellemző minden melós negyedre. Mint tudjuk az egész országban van sok munkásnegyed.Mind olyan mint Csepel. Lassan 23 éve, hogy elkezdett fizetni a munkásság amiért meg merte próbálni az országot irányítani a munka mellett. Ez egy generáció. Még 6 generáció mire elfelejti, hogy tudott uralkodni, talán akkor megbocsájtanak utódainknak...Pedig nem is a munkások uralkodtak, hanem akik magukat feltolták vezetőnek a nevükben.Megint a 4 millió koldus országa vagyunk...
Kellene itt vagy 10 000 Klebelsberg Kunó.Mindenkitől elnézést kérek a politikai felhang miatt.

Bányászlány   2013. január 08.

Akkor most ketten estünk bűnbe, pedig csupán egy nagyszerű emberre emlékezve szöttük az egyik gondolatot a másikba s ha eközben netán felszínre kerűlt az igazság is, nem hinném, hogy azért bocsánatot kellene kérnünk bárkitől is. Viszont valóban lenne választásunk, hiszen nézegethetünk naphosszat virágokat, madarakat, kiskutyát és kismacskát, dobálhatjuk rájuk a szívecskéket és még gondolkodni sem szükséges hozzá s a lényeg, abból aztán nem lehet semmi baj, nem igaz?!

Sándorház   2013. január 08.

Hogy ne politizáljunk, nálunk naponta dobáljuk az utcára a kiskutyákat, kiscicákat, ma éppen 6. vizslakölyköt, néha újszülötteket is !
Csak kérdezem, meddig még ???

Bányászlány   2013. január 09.

...amíg meg nem tanítják újra az emberpalántákat -még idejekorán- az állatok, a természet és (minden politizálás nélkül) embertársaik tiszteletére! Sajnos ezek a dolgok is nagyrészt a gyökereknél dőlnek el, mi természetes és mi nem az, kidobod e a kis kutyát, mivel már "uncsi", eldobod e a szemetet úgy, hogy észre sem veszed, embernek nézed e a beteg, idős embert, megindít e egy hajléktalan, félig már átfagyott ember látványa. Nézd, ezekről a dolgokról lehet beszélni hosszasan, de, ahol az értékrendek ily mértékben átrendeződtek, ott már csakis a jó Isten segíthet.

Funyi1   2013. január 09.

Khm ..
.., Az "ELDOBHATÓ" zsebkendőnél kezdődött minden .... , eldobható pelenka, eldobható palack, eldobható iskola(nevelés), eldobható fogyasztás, eldobható Nagymama ... , eldobható család, eldobható társadalom, eldobható múlt és hagyomány ....
Eldobható világot élünk! ...

Funyi1   2013. január 09.

S MI el is dobjuk!!!!!!!!!! ..., mindent eldobunk .....

Bányászlány   2013. január 09.

Jómagam a ragaszkodó típushoz tartozom, a zsepi, na jó azt a szemetesbe, pelenka?..az én időmben még mostuk és kifőztük, hogy patyolat tiszta legyen a picinek, palackot csak ritkán, csapvizet és teát iszunk, de a régi, jó tejesüveg azért még eszembe jut olykor, a Nagymamát és Nagypapát, ha tudnám az utolsó leheletem árán is visszahoznám, a család az szent, arról kár is szót ejtenem, a múltamhoz és a hagyományokhoz, mit ennyi év alatt magamévá tettem, tűzzel, vassal ragaszkodom, a világ, a mi világunk, a föld meg csak forog, forog, mikor éppen hogy tartja úri kedve!

Funyi1   2013. január 09.

.., szerencsére egyre jobban "visszatér Kúnó-bácsi" ....

peekaboo   2013. január 09.

Azt gondolom, hogy az emberi lét maga a politika a szó nem hétköznapi hanem mélyebb értelmében..Ezen az alapon a pelenkához való viszonyunk is az...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban