_
Várkert bazár 26
  • 2012. szept. 27.
  • 542
  • 7
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 200
Készült: 2012. szept. 26. 15:23
Kevesebb
Több

Puffancs   2012. szeptember 27.

Én egy szervezett "városi sétán" voltam, ahol elmesélték, megmutatták, hogy mit és hogyan fognak átépíteni. Jelenleg építési terület az egész - gondolom az építők engedélyezik az ilyesmit!

tacsifoto   2012. szeptember 27.

Nekem meg a fiam mesélte, hogy a vár alatt megvan a középkori vár jó része. Már járt ott lent. Jó volna egyszer megnézni a középkori lovagtermeket stb.

Puffancs   2012. szeptember 29.

Még rengeteg minden lehet itt a földben - Zolnay is hogy találta meg azokat a csodálatos szobrokat 74-ben.... majdnem régész lettem miatta :-)))

tacsifoto   2012. szeptember 29.

Az Anjou szobrokra én is emlékszem. Egy kiváló soproni származású szobrászművész, Szakál Ernő (+2002) restaurálta.

Hát tudod, az ásatásoknál dolgozó régész élete nem mindig habos torta. olt egy régész ismerősöm, aki kimondottan a kelta földvárakkal foglalkozott. Itt nálunk több ilyen is van. Hátizsákkal gyalogolt kilométereket, hegyet mászott, ásott, szinte fogpiszkálóval túrta fel a hegyoldalt. Nem úgy nézett ki, mint a tudományok doktora (pedig az volt). Megszállottja volt a kelta földváraknak.

Puffancs   2012. október 03.

Biztos rengeteg kincset rejt még Buda alatt a föld... Egyébként a régészetről végül a gilisztákkal sikerült lebeszélniük, azokat nagyon nem csípem... :-) A túra, meg a nyakig sárosság még tetszett is :-)

Puffancs   2012. október 03.

Az nem kifejezés :-))) Tudom, hogy hasznosak, és a kertészek barátai.... náluk jobban csak a meztelen csigáktól tudok kiborulni.... nemhiába, városi penészvirág vagyok :-)

Getrgő   2012. december 17.

erről a városnéző túráról fél órával csúsztam le. Nagyon sajnáltam, mert utolsó lehetőségem lett volna még romos állapotba bejutni és megnézni milyen volt eredetileg. Az épületbe is bementetek?

Puffancs   2012. december 17.

Az épületekbe is bement a csoport - arról én már sajna lemaradtam. Viszont olyan sok volt az érdeklődő, hogy talán tavasszal is csinálnak egy látogatást - a rengeteg jelentkező miatt most is csináltak még egy turnust. Tavaszig meg - ahogy legutóbb láttam - nemigen csinálnak semmit... Szurkolok, hogy sikerüljön még bejutnod!

hunszabi   2012. december 18.

Végül én sem tudtam ide eljutni azzal a bizonyos második turnussal, mert pont lebetegedtem...de remélem a következőn sikerül ott lennem :)

Puffancs   2012. december 21.

Ajajj, sajnálom... már gondolkodtam, hogy reklamálok, hogy hol vannak a képek :-) Ha lesz még ilyen séta, én is elmennék még egyszer :-))))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban