_
Kányás
  • 2012. aug. 31.
  • 1570
  • 8
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

Mária képei   2012. augusztus 31.

igen , a régi bánya,elhagyták kifosztották,nagyon szomorú látvány

Puffancs   2012. szeptember 02.

Nagyon elkeserítő látvány volt... persze tudom, a világ halad, de az emberek, akik itt dolgoztak keményen, nem tudom mit tudnak csinálni, dolgozni....

ledzep   2012. november 08.

Nem kellett volna bezárni!

Mindenki csak rövidtávon gondolkodott! Ennek a szociális és társadalmi vonzatait senki nem gondolta végig! Be kell zárni a bányát mert veszteséges! De legalább valamiféle értéket teremtett és az ott dolgozó emberek egy csoporthoz tartoztak annak a normáihoz igazodtak ha tetszik a közösségben szocializálódtak! Mennyivel olcsóbb a kirúgott bányászoknak azok leszármazottainak , egész környezetüknek , segélyt fizetni miközben semmiféle érték nem teremtődik? Az emberek a szegénység és a tétlenség miatt elindulnak az antiszocializáció útján! Képtelenek a közösség érdekében gondolkodni! Képtelenek a közösségi normáknak megfelelni!
Látjuk az eredményt nincs itt mit magyarázni! Ez szándékos tönkretétel volt! Ez van! Szomorú!

Puffancs   2012. november 08.

Ledzep - egyetértek, nagyon szomorú... És tegyük még hozzá az egyéb változásokat is: hogy ebben az időszakban az olcsó olaj és gáz fűtésre álltak - állították át a háztartásokat. Azóta persze már nem olcsó se a gáz, se az olaj. Sokan ezért megint fával fűtenek... ami pedig károsabb a környezetre, mint a szénnel való fűtés....

ledzep   2012. november 08.

Az volt éppen a lényeg hogy a bányát megfojtsák! A történethez hozzátartozik hogy a szenet egy idő után már nem akarták átvenni a bányától hogy erőműben eltüzeljék! Visontán ehhez képest szemetet termelnek!! Én az idén Szentkúton jártam a Nagyboldogasszony búcsún!

A 22-es útról a kedvesemmel gyalog mentünk a kegyhelyre! Végig Mátraverebélyen ( pontosabban az egyik felén) és így mentünk el Kányás település illetve a bánya mellett! Azt hittem hogy nem igaz amit látok! Ilyet egy pár évvel ezelőtt Ózdon láttam! Hihetetlen nyomorúság! Szörnyű kilátástalanság! És ezt emberek tették emberekkel! Én ezután, a zarándoklat után kezdtem érdeklődni a dolog iránt! De igazi egzakt magyarázat nincs arra hogy miért zárták be! Nem volt gazdaságos ! Ennyi! Azért mert nem is akarták hogy gazdaságos de legalább 0 nullszaldós legyen! Nem számít itt a környezet! A rövid de gyors haszon a lényeg! Sajnálom! Elkeserítő!

Puffancs   2012. november 08.

Mi Szentkútról mentünk Mátraverebély felé... egyetértek, elkeserítő volt...

ledzep   2012. november 08.

Azért ezt lejátszották az egész országgal !

Mi meg végignéztük! Olykor még tapsoltunk is hozzá!

Őrület! Remélem nem felejted el azt a biztonság érzetet amikor a falun(Mátraverebély) kellett átgyalogolni! Mintha Szudánban lennél aszály idején!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban