_
Leülepszik ...
  • 2012. aug. 29.
  • 414
  • 12
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

dino   2012. augusztus 29.

izgalmas és bátor vállalkozás ez a montázsokkal kombinált műfaj...,
izgalmas, mert életre kelti a sorokat. megelevenedik a vers, és bátor, mert akinek más tartalmú képek jelennek meg a tudatában a vers értelmezésekor, annak akár kiábrándító is lehet...
nekem tetszik, szeretettel gratulálok a munkádhoz !

Humanista   2012. augusztus 30.

Kedves Dino! Bizony mélyen egyetértünk. Néhány kísérletem volt, más portálokon, hogy egy-egy vershez a szerinte hozzáillővel képesítse, akiben ellenérzést kelt, vagy másként oldaná meg ..., de még nem találtam követőkre. Jellemzően tetszést aratnak. Nekem meg nagy örömet, mert József Attila a szívem csücske. Ezt a verset nem volt könnyű "képesíteni", az első soron még mindig gondolkodom, hogyan lehet megjeleníteni, azt "Leülepszik, nem illan el bajom." Örülők, hogy tetszik Neked.

csuru   2012. augusztus 30.

Megint visszajottem, elsem tudom kepzelni hogyan keszul, de nagyon tetszik, a verssel egyutt egy egesz, kulonos ♥

Humanista   2012. szeptember 01.

Kedves Csuru!
József Attilának visszatérő gondolata " ...a leülepszik, nem illan el bajom ...", a beléd ivó megélt világ. Pl.: a Levegőt c. versében ezt írja " ... szaporodik fogamban az idegen anyag ...", ha ezt szó szerint érted, akkor, ahogyan öregszel egyre több fogad öregszik és tömésre, pótlásra, stb szorul. Áttételesen a fő mondanivaló: "Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat." A dialektika szólal meg ezekben a sorokban, az érzelmek dialektikája, észre sem veszed, hogy mit élsz át. Bár szeretnéd előre tudni mi történik Veled, csak utóbb vagy képes, mikor már leülepedett, meglátni és megérteni. Vagy másutt " ... korán vájta beléd fogát a vágy, mely idegenbe tévedt ..." A nagy kérdés; a saját életedet éled? Ki másét! Egy érzelmeidből és ismereteidből, melyeket mind csak a másik közvetítésével ismerhetsz fel, magát a legjobbnak, legszebbnek, vágyó és tudó életet, mely folyamatosan ütközik a valósággal. A vershez feltett képekkel a szerelemért, a világban való utazásért vágyó lány üressé lett/tett életét igyekeztem bemutatni. Szerencsére rátaláltam Dino képsorozatára, amely sokat segített a vágy és valóság közötti ellentmondás vibráló bemutatásában. Az volt a célom, hogy ezt a szomorú történetet a szépség színei, fényei, mozdulatai felemeljék.

dino   2012. szeptember 01.

miközben szívből örülök csuru visszatérésének..., - ami már önmagában hordozza a sikeres alkotás elismerését - ámulattal olvasom Humanista lebilincselő sorait, és gondolait, melynek szellemisége igazán megfogott és érezhetően megérintett...

csuru   2012. szeptember 02.

Szepen fogalmazott dino!
Koszonom a a szep gondolataidat, a szepseg szinei gyozedelemskedtek es ugyanakkor godolatokat ebresztettek bennem.
Halas koszonet :)

Humanista   2012. szeptember 02.

Kedves Dino! Ha frissítenek a bilincsek, kívánom sokáig viseld őket.

Humanista   2012. szeptember 02.

Kedves Csuru! Valamiért nem tudok olyan aranyos szívecskéket rajzolni, ma még, de most nagyon sokat küldtem, D:).

csuru   2012. szeptember 03.

Ereztem a szivecskeket, es koszonet erte.:)

koboldmano   2012. szeptember 05.

"Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat." A dialektika szólal meg ezekben a sorokban, az érzelmek dialektikája, észre sem veszed, hogy mit élsz át. Bár szeretnéd előre tudni mi történik Veled, csak utóbb vagy képes, mikor már leülepedett, meglátni és megérteni. Vagy másutt " ... korán vájta beléd fogát a vágy, mely idegenbe tévedt ..."
Az ötlethez, a vers választáshoz, a gondolatokhoz, a fotókhoz és ehhez a fotóhoz!

Mindőtöknek!

Nehéz innen szabadulni......de majd......Leülepszik....

Humanista   2012. szeptember 06.

Kedves Koboldmanó! Milyen jó, hogy még nem ülepedett le/meg Benned ez a "hánykolódó" élet, melyről a vers szól és, amelyet a képek próbáltak érzékeltetni. Így megláthattam, hogy pontatlanul idéztem, sajnos, ismétlődő hibám, mikor fejből idézek; a Talán eltűnök hirtelen című vers harmadik szakasza:
"Korán vájta belém fogát
a vágy, mely idegenbe tévedt.
Most rezge megbánás fog át:
várhattam volna még tiz évet."
Végül is majdnem minden leülepedésre "ítélt", talán a magmát kivéve, de ha bármit is kiemelünk a mozgás végtelen forgatagából, akár azzal, hogy mindig változik, mindig kavarog, akár azzal, hogy pang, sorvad, megdermedt ...valamihez mérve abszolutizáljuk az adott helyzetet, állapotot. Attila kereste a választ az abszolút-relatív egyensúlyára, más szóval az ellentétek egységére és harcára a személyes, szubjektív életben.
Kedves Koboldmanó! Befejezem, túl sokat bölcselkedem, bár azt erényes dolognak tartom.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban