_
...eredeti állapot...

...eredeti állapot...

Chromcsi

  • 2013. júl. 22.
  • 846
  • 33
  • 25
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon PowerShot SX150 IS
Fókusztáv: 5mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/1250
ISO: 80
Készült: 2013. júl. 06. 14:30
Kevesebb
Több

Zsazsa anyo   2013. július 23.

Nagyon érdekes, klassz sorozat! Örülök, hogy láthattam:)

Chromcsi   2013. július 24.

Köszönöm Zsazsa, ebben itt, még laknak...azért a kirakott ágynemű...

nevetnijo   2013. július 24.

Szerintem is nagyon jó sorozat, jó volt Veled kirándulni :) Ide valamikor feltétlenül el fogunk menni, felírtam a listámhoz :)))

olzsi   2013. július 25.

Nagyon jók ezek a barlanglakásos képek Gratulálok hozzájuk.
Érdekes, hogy többször is jártam Noszvajon és nem tudtam ezekről a csodás barlanglakásokról.

Chromcsi   2013. július 25.

Nevetnijó: Nekem is van listám, amit itt készítettem...:)))
Olzsi, ha Szomolya felől érkezel -ahol megtekintetted a kaptárköveket..:-))) - feltűnik a hegyoldal, s előtűnnek ezek a barlanglakások...

rezirezi   2013. július 25.

.... nahát...., kaptárkövek ??? Azt hiszem, hogy életem végéig emlegetni fogom... :)) Szóval, mindenáron látni akartam a kaptárköveket, de hiába kérdezősködtem a helyiektől, csak rángatták a vállukat, azt sem tudták, hogy miről beszélek..., végül-is valakinek rémlett valami és úgy "útbaigazított", hogy valami úttalan-utakon úgy elkavartam, hogy azóta se tudom, hogy milyenek is a kaptárkövek...
Nagyon különlegesek a Noszvaji barlanglakások, szép érdekes képeket készítettél, biztosan sokan lesznek, akik érdeklődését felkelti. :))

Rolling   2013. július 25.

A többi fotót már láttam és nagyon jó sorozat.A nett ezért is jó ,utána lehet mindennek olvasni.Legjobb előtte.

rezirezi   2013. július 26.

Persze az én történetem régi.
Elképzelhető, hogy az eltelt időben fejlődött annyit a térség, hogy a net használata általánosan elterjedt, de akkor még az útikönyvemre és a térképemre is úgy néztek, mint akik még soha nem láttak olyat... :)

olzsi   2013. július 26.

Köszi az információt. Jó tíz éve volt olyan teljesítménytúra (50 km-es), mely a hevesi kaptárköveken vezette végig a túrázókat és ezen voltam vagy kétszer. A barlanglakásokban akkor valószínűleg még éltek és azért nem szerepelt a repertoárban. Valamikor szeretném beiktatni a helyszínek újra meglátogatását.

Chromcsi   2013. július 26.

Kedves Rezike!!!
Megmondom őszintén, h mi is sok időt szántunk ezek megkeresésére, ugyanis a helyieknél még most is ez a helyzet... Nem is tudják, h létezik ilyen, többször eltévedtünk, pl. Cserépváralján, s Bogácson feladtuk a kaptárkövek megkeresését. De, szerencsére volt amit megleltünk, a Szomolyai kaptárkövek voltak talán a legnagyobbak, s viszonylag jól megközelíthető, amit ajánlani tudok Mindenkinek!!! A barlanglakások közül pedig a Noszvaji a leglátványosabb...

Chromcsi   2013. július 26.

Olzsi, valóban éltek itt nem is olyan régen, érdekes szép túrának nézel elébe, ha ezeket végig járod...

Chromcsi   2013. július 26.

Rolling, köszönöm, h Velem tartottál ! :)

anna schwelung   2013. július 26.

rezirezi: Köszönöm, hogy ideirányítottál e képhez és a hozzá tartozó beszélgetéshez. ....látom, nem csak a mi kis társaságunk bolyongott a környéken majdnem eredménytelenül.

rezirezi   2013. július 26.

Kedves Chromcsi! :))
Nagyon örülök, hogy láthattam a fotóid, köszönöm szépen. :)
Felidézte bennem a hozzáfűződő régmúlt kalandos emlékeit..., azóta is, ha valami nehezen, vagy nem található, szoktuk úgy mondani, hogy "na ez is olyan lesz, mint a kaptárkövek"... :)))
S ha jól értem, akkor a mai modern internet, amiből a lerövidített "net" szó kialakult - hozzáféréssel sem kaphatnék pontosabb útbaigazítást, mert a hely, - a helyiek jellegzetessége a megálló idő, a változatlanság...
Akkor az "őslakosok" számára a helyi kiskocsma volt minden kulturális igény kielégítője, ill. a templom, vagy esetleg a házak előtti padokon ülő szomszédság tere-feréje.
Egyszer majd újra visszatérek a vidékre úgy, hogy több időm legyen, mint az akkori 1 nap és feltétlenül megkeresem a kaptárköveket, valamint látom, hogy több barlanglakás is található, mint amennyit nekem sikerült felfedeznem, tehát alig várom, hogy megismerhessem őket.
Még 1X köszönöm! :)

rezirezi   2013. július 26.

Kedves Anna! :)
Nagyon jó, ha meg tudjuk osztani egymással a közös tapasztalatokat, élményeket, mert csak azok értik ezt igazán, aki ott voltak. :)
... én köszönöm, hogy olvashattalak. :)

rezirezi   2013. július 26.

Kedves Olzsi! :)
Hasonló túlélő túrán már én is voltam, de máshol..., a kaptárköves történetem még a Tiédnél is régebbi. :)

Chromcsi   2013. július 27.

Köszönöm a kedves hozzászólásokat, Mindenkinek sok sikert kívánok ha ezt a kis túrát bevállalja, s majd kíváncsian figyelgetem a képeket kinek mit sikerül megtalálni...

Chromcsi   2013. augusztus 08.

Ilona, nagyon köszönöm, h velem tartottál ! :)

Rolling   2013. augusztus 11.

Azért írtam a nettet,akit most érdekel-olvashat,aki megnézné:előre kell jelezni.http://www.evk-egyesulet.hu/sites/default/files/Egersz...

Chromcsi   2013. augusztus 11.

Köszönöm Rolling! Én, személy szerint nagyon örülök a linkednek, mert nekünk akkor Egerszalók már nem fért bele az úti célunkba. De, valóban érdemes ezt is felkeresni!

Bányászlány   2013. augusztus 13.

Csillu, nagyszerű sorozat, álmomban sem gondoltam, hogy ez szinte hasonmása az andalúz barlanglakásoknak, amiről már beszéltünk. Most fogom és engedelmeddel nyomban el is küldöm az albumodat Saroltának Spanyolországba, had ámuljon Ő is, hogy kis hazájában is talált volna az ottanihoz foghatót. Köszönöm, hogy megosztottad velünk! Szép munka.

Chromcsi   2013. augusztus 14.

Köszönöm, igazán megtiszteltetés, aztán egyszer kerekedj fel ide is, amíg lehet... mert, ha valóban alkotótábor lesz, akkor nem nagyon lehet majd látogatni...

Bányászlány   2013. augusztus 14.

Kerekednék én, de nézd csak mekkora és mennyire gyönyörű is a mi kis országunk, én meg - városi leányzó - itt ülök az őrült forgatag közepén és kicsi szívem azt sem tudja merre is induljon. :-))

Chromcsi   2013. augusztus 14.

Valóban az úti célok kiválasztása nem is egyszerű feladat, de azért annyira nem is bonyolult...:-)
Így viszont, ha megmaradsz a kör közepén, mindig jön valami újdonság, s nem csak szűk hazánkból...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban