_
Túróval töltött zsemle
  • 2017. nov. 16.
  • 289
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
hozzávalók

6 db zsemle
50 dkg tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
4 ek cukor
12 dkg mazsola
3 dl tej
5 dkg vaj

elkészítés

A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével.
Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral,
a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával.
1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik.
Egy kivajazott tepsibe tesszük.
Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
Meglocsoljuk a tetejüket tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghinthetjük a tetejét.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 12.8mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/15
ISO: 800
Készült: 2017. nov. 15. 18:22
Kevesebb
Több
Albumokban