_
Tárkonyos csirkeraguleves cipóban
  • 2017. okt. 22.
  • 474
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók / 4 adag

1 db csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka (erőleves)
3 ek petrezselyem
4 db cipó

Elkészítés

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/60
ISO: 80
Készült: 2017. okt. 21. 12:37
Kevesebb
Több
Albumokban