_
Uzsonna az áradó Dunánál

Uzsonna az áradó Dunánál

zoliber

  • 2013. jún. 07.
  • 2407
  • 23
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Berkecz Zoltán 2013
Gyártó: Canon 600D
Fókusztáv: 79mm
Rekesz: f/25.0
Zársebesség: 1/100
ISO: 400
Készült: 2013. jún. 07. 12:32
Kevesebb
Több

AtiGB   2013. június 14.

Nagyon jók ezek az árvizi fotók. :)))

zoliber   2013. június 14.

Örülök, hogy tetszenek. :-) (A témáknak nem, de hát ez van...)

king09   2013. június 14.

Szabad kérdeznem, hogy miért ilyen szűk rekesszel készültek a képek?

zoliber   2013. június 14.

Nem tagadom, van benne olyasmi is, hogy még tanulom az ISO-záridő-blende-hangolást: tükrös gépem április vége óta van. A kompaktokon automatikusan szűkebb rekeszesek készülnek; azt hiszem, az még bele van égve az agyamba. Meg aztán most MÉG előfordul, hogy véletlenül/szórakozottságból előző kép készítésekor bennmaradt beállítással lövök egy következőt. :-D Végül ilyen háttér ellenére az eredmény(eke)t vállalhatónak láttam - ahogy elnéztem, némelyiket Te is, örülök - úgyhogy felkerült. (Chaplin is a csámpa járásával lett azzá, aki. Majd kinövöm. B-) )

king09   2013. június 14.

Abszolút vállalhatóak, sőt kifejezetten jó képek lettek! Gratulálok Zoli!
Picit irigykedem is, mivel nálunk mindent lezártak, így sehogy sem férhetünk az árvíz közelébe. Pedig mind a Sugovica, mind pedig a Duna kiváló téma lett volna...
A szűk rekeszt pedig csak őszinte kíváncsiságból kérdeztem, mert érdekelt miért döntöttél f25 mellett. Így már mindent értek.
Egyébként szuper gépet választottál, és ez a minőség már a képeiden is látszik. Persze egy géptől még senki nem lesz jó fotós, de te már eddig is nagyon jó képeket csináltál, így ez csak még jobb lehet... :)
Sok sikert az új géphez, és további jó fényeket!

zoliber   2013. június 14.

Köszönöm!! :-)
(Már tavaly áprilisban felmerült, hogy DSLR kéne, de egy-egy előre tervezett berlini és londoni út miatt még nem jött össze az ára. DE: ha már ott voltam, Londonban fotósétáltunk egyet AtiGB-vel. :-) Aztán márc. végén végleg meghalt a kompaktom, jött egy egyhónapos átmeneti időszak, legfeljebb 1-1 alkalommal kölcsöngéppel fotózva. Ahogy végül meglett a pénz, kiéltem az egy hónap alatt felhalmozódott konzumdühöt, így már csak mások tanácsa miatt is 600D lett a vége 1100D helyett. :-) Nándi írta is egy régebbi blogban, hogy inkább egy kicsit többet spóroljunk rá, minthogy megbánjuk utána.)

king09   2013. június 14.

Jó döntés volt, az biztos. Picit a fehéregyensúly beállítása az zavar engem, de ez RAW-ban fotózva nem számít. Most akkor már csak az obik-ra kell a kis zsebpénzt félretenni, és jöhetnek a tőled már eddig is megszokott, de sokkal jobb minőségű csúcsképek.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban