_
Vigadó téri tócsa
  • 2012. jún. 04.
  • 3337
  • 44
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Berkecz Zoltán 2012
Gyártó: Canon PowerShot A3150 IS
Fókusztáv: 9.4mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/80
ISO: 200
Készült: 2012. máj. 07. 17:30
Kevesebb
Több

zoliber   2012. június 07.

Köszönöm - szerencse és fényviszony kérdése volt. :-)

solio   2012. június 11.

tükörország...meseszerű, grat!!

Fortissima   2012. június 27.

Frankó! :-)) (jaj nem a tábornok...:-)) ) Hanem a képed! :-))

BLOW-UP   2013. január 18.

Szeretem én is ezt a fotó témát:)
Csináltam is belőle egy videót http://www.youtube.com/watch?v=UIle-ORS0es

BLOW-UP   2013. január 18.

Légyszíves írd alá a véleményedet miután megnézted!
Köszönöm

zoliber   2013. január 19.

Helló Jenő!
(Ezt bemásoltam a youtube-linked alá is. ;-) )
Érdekes történet tócsán keresztül "megfogva"! :-) Először hang nélkül néztem (mert akkor úgy volt rá lehetőség), és akkor még egy darabig azt hittem, hogy nem mesél el semmit. (De tegnap már nagyon este volt, így vegyük az én "hibámnak". ;-D) Aztán amikor a 0:25-nél színre lépő lány később kisminkeli magát (hozzáteszem, zseniális szemszöget választva!), és 2:00-nál az órájára mutat a fiú előtt és elküldi melegebb éghajlatra, leesett a tantusz. :-) És zenével természetesen sokkal többet ad.
A tócsában megjelenő apróságok - pl. csikk, falevél - szintén mutatósak. Egy helyen éreztem zavarónak, 0:50-nél: nem felismerhető, valószínűleg véletlenül maradt ott valami (vagy betonkitüremkedés), így nem ad hozzá a rövidfilm világához. Tócsafotózásnál én ilyenkor szoktam kicsit "tereprendezni", bár nekem se mindig sikerül teljesen, ld. pl. a "Gellérthegyi tócsa japán turistával" c. képemen. ;-)
Felvétel szempontjából a rövidfilm mély- és (egyik) csúcspontja pont egymás után következik: az 1:49-nél mutatott koszos-havas tócsa szerintem kihagyható lenne, az előtte-utána tapasztalt (99%-ig) tiszta képnek ellentmond. Viszont pont utána jön a sminkelés, ami nagyon jó lett! :-)
Egy helyen segíteni kellene az értelmezésben: 2:45-nél a lány levegőbe(?)tapogatózása. Mivel közben megrezdül a tócsa is, lehet úgy is értelmezni, hogy beleszorult a tócsa világába - bár az is lehet, hogy nem erre gondoltál, és az é

zoliber   2013. január 19.

(uppsz, leharapta a végét a terjedelemmanó :-) - szóval a folytatása)

...bár az is lehet, hogy nem erre gondoltál, és az értelmezés szerintem groteszkül hangzik, de más nem jutott eszembe. :-)
A fényviszonyt szinte mindenütt sikerült jól kihasználni. Az én tapasztalatom amúgy az, hogy a legeslegideálisabb, amikor 1.) a tükrözENDŐ felületre rásüt a Nap, a tükrözŐre pedig nem, vagy 2.) a tükrözENDŐ felületet eltakarja a Nap a tükrözŐ elől - ahogy pl. a fenti képemen is.
Üdv.: Berkecz Zoli

zoliber   2013. január 19.

U.I.: A tócsatükröződést én is szeretem, sőt, külön albumom van róla, ld. itt: http://indafoto.hu/zoliber/tukrozodesek_tocsaban/page/1 ;-)

Siracusa   2013. október 30.

Nagyon jók a tócsáid!
Élmény elemezni:-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban