_
Nősziromkreáció
  • 2010. okt. 22.
  • 288
  • 4
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ugye tudjátok!!!

xlator   2010. október 22.

Gyerek koromban nagyon szerettem a postán kapható képeslapokat, bélyegeket nézegetni. Rettenetesen nagyra értékeltem azokat a képeket. Talán emlékeztek azokra virág képeslapokra (rózsák, csokrok ... ) Akkoriban az ilyen fotók eladhatóak voltak. Most a digifotózásnak köszönhetően annyi minden kommerszé vált. Tudom az én nőszirmom is az. De nekem ezt az időt eleveníti fel.

DosaAndras   2010. október 22.

Ha még ráfotosoppoltál volna egy pillangót akár nyerhetne is :)

McUm   2010. október 22.

A virág sztem nem jó giccsnek. Nagyon sokat forogtam virágkertészek között. Láttam több Virág Világkiállítás anyagát dián, filmen. Az a gyanúm, hogy nem tudsz olyan színkombinációt kitalálni amit a valódi virágvilágban még nem valósítottak meg. - Sőt olyanok is voltak, ... Azt meg kell egyszer nézni! :-)

DosaAndras   2010. október 22.

McUlm, nem látod, hogy eredetileg ez egy fehér virág volt, de kereskedelmi céllal átfestette lilára?! :) Falra vele! :)

McUm   2010. október 22.

Igaz megnéztem nagyban is! Gyönyörűen ki van kontúrozva, átszinezve! Mive ennek a virágnak közönségesen is van kék és lila változata, össze lehet hasonlítani. Gratula! Szép munka! :-)

xlator   2010. október 23.

Köszönöm mindenkinek. Ez a kertemben növő, hagyományos, lila fajta. Pontosabban az első évében (évelő növény) volt lila majd valamilyen befolyásoltság okán érdekes szivárvány színű vékony karcolatok jelentek meg a szirmokon, amik furcsán összegyűrődtek http://indafoto.hu/xlator/image/9124175-810d99a8/322003
És talán még furcsább dolog az ami a minap történt, hogy a fent látható színekbe öltözve virágzik ez a tavaszi virág, így az ősz derekán!
:-))

WadWanda   2010. október 23.

Nem vagy nagy kertész:) a hagymás növények minden évben változnak valamennyit ha úgy tetszik: korcsosulnak...de ez szerintem nem is baj. Nekem még mindig nagyon tetszik ez a virág, ezzel nem tudsz nevezni a giccs kategóriába!:)

xlator   2010. október 23.

:-)) Tényleg nem vagyok nagy kertész. De én nem úgy tudom, hogy a nőszirom hagymás növény lenne.
:-))

WadWanda   2010. október 23.

:DDD
Most elbizonytalanítottál, ásd ki gyorsan én addig megnézem a googliba:))

WadWanda   2010. október 23.

Megnéztem, tőosztással szaporítják...tényleg nem hagymás, de majdnem:))) módosítom: az évelő, töves növények is változnak, azt hiszem azok csak osztás és átültetés után...:))
Én sem vagyok nagy kertész:D

xlator   2010. október 23.

Valóban igazad lehet! Én úgy kaptam a töveket és osztottam szorozta míg végül eltudtam helyezni. Sikerült, de ez a színváltoztatás lett a mellékhatás. Bocsi most mennem kell, mert valahogy a TV2 tudtára jutott az eset és itt áll a stáb a kapum előtt.

DosaAndras   2010. október 23.

Hát, aki végigolvassa a hozzászólásokat, az már képzett kertész lesz, az biztos! :)

WadWanda   2010. október 23.

Szaladj csak ez a népszerűség átka, megvárunk!:)

WadWanda   2010. október 23.

András, be lehet szállni a versenybe!:)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban