_
VÖRÖS ROLAND ROADS TO SOMEWHERE04

VÖRÖS ROLAND ROADS TO SOMEWHERE04

vrsroland09

alap album

  • 2015. szept. 27.
  • 138
  • 2
  • 0
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Vörös Roland / Album: Roads to Somewhere / Kategória: A látás és a nem látás viszonya.

Made in 2014.
Mamiya RB 67
ISO 100 B&W 120 roll film.

Természetes emberi tulajdonság a kíváncsiság és az érteni vágyás, ugyanakkor hasonlóan nagy szerepet tölt be életünkben az, hogy miben vagyunk képesek hinni. Érteni szeretnénk hova tartozásunkat és helyünket a világban azonban, ha valami bizonytalanságot érzünk kérdéseinkre tisztán érthető, világos válaszokat próbálunk találni. Életünk során feszegetjük határainkat, sokszor akár önmagunkból kilépve is próbáljuk felfogni az általunk vélt valóságot.
Utazásaim során többször felfigyeltem, olyan út kezdeményekre, amelyek épp csak jelzik egy lehetséges út kiépítését. Ha valami befejezetlen az akaratlanul is arra késztethet, hogy képzeletünkkel kiegészítsük, értelemmel és funkcióval lássuk el. Számomra ezek az utak, ahogyan valaminek a végét jelzik, ugyanannyira valami más kezdetét. Olyan hirtelen érnek véget, mintha láthatatlan kapuk lennének, utak máshová - utak valahova.
A fotográfia eszközével próbálok kérdéseket feltenni és egyfajta utazásra hívni magam amellyel, ha csak egy rövid időre is, de eltávolodhatok berögzült, általánossá vált és egyértelműnek vélt gondolataimtól. Egy olyan oldalt vélek megismerni, amely minden eddigi tapasztalásomtól mentes. Az út és annak szimbolikája éppen azt az időt és teret képes megnyitni, amely lehetővé teszi a kaland élményét, illetve egy utazást – az én belső utazásomat.
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban