_
színek a parkban
  • 2013. jan. 21.
  • 1200
  • 17
  • 9
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D40
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/320
ISO: 200
Készült: 2011. szept. 22. 16:29
Kevesebb
Több

Imbelele   2013. január 21.

A színvilág nagyon szép, a hideg égbolt előtt a meleg tónusú fák szépen érvényesülnek, főleg a sárga lombozatú. Élesség, részletesség rendben. Meg lehetne próbálni egy bátor vágást, mely eltünteti a lámpaoszlopot. Ez csak javaslat.

rezirezi   2013. január 23.

Kedves Imbelele!
Felkeltetted az érdeklődésem. Ezidáig 67 fotó alatti hsz.-od olvastam el.
A legtöbb esetben tökéletesen azonosulni tudok a véleményeddel, esetleg pici kiegészítésekkel, módosításokkal. Nagyon szépen fogalmazol, óriási a szókincsed, és minden esetben a jó szándék vezérel. Szinte teljesen egyformán látunk, hasonló az ízlésünk. Viszont erre szánható időm hiányában, ill. kevesebb szakmai hozzáértésem okán a magam részéről én továbbra is tartózkodom a fotók alatti javaslattételektől.

Igaz, ritkán mutatom jelét, de amikor időm engedi Torobala munkásságát figyelemmel kísérem. Ezért ebben az esetben kivételt teszek.

Igyekszem úgy elkészíteni a fotóim, hogy szükségtelen legyen a vágás, mert azt nem szeretem. Ha egy magas építmény, v. világítótest függőlegességét kívánom hangsúlyozni, akkor a gépem keresőjének oldalfalával párhuzamba hozom az oldalát. Ha mégis igényel korrekciót a fotó, akkor PS CS3 programmal (nekem ez van) kb. 1 perc alatt elkészíthető és akkor nem kell levágni a lámpaoszlopot. Nekem tetszik a lámpaoszlop, vágás helyett én inkább kiemeltem volna a fától: különállóként. :)
Vagyis szemből nézve bal oldal felé mélyebbre álltam volna. :)
Elkészítettem a kiegyenesített változatot:
http://indafoto.hu/rezirezi/image/17780903-510c223a/user

rezirezi   2013. január 23.

Balázs, Kedves! :)
Téged majdnem kifelejtettelek a történetből. :)
Bocsi, hogy belekotyogtam az egyébként szép fotódba, tudod, hogy nem szokásom. :)
És nagy GRAT. az első hetiért! :)))

Imbelele   2013. január 23.

Kedves Rezirezi! Köszönöm a méltatást, nem lennék őszinte, ha azt mondanám, nem esik jól :). Azonban az ember csak abból adhat, amit kapott, így én is azt igyekszem megosztani, amit ajándékul adott nekem Ő. Örülök, hogy közel hasonlóan gondolkodunk a képekről, ez jó visszajelzés arra nézve, hogy nem írok botorságokat. Megnéztem a variációdat és nagyon tetszik, korrekt utómunkát végeztél a képpel, előnyére vált. Az a változat, amit körülírtam tulajdonképpen egy másik kép. Ám éppen az a szép a képalkotásban, hogy sokan ezerféleképpen látunk és fejezünk ki egy-egy fénnyel írt témát, helyzetet, pillanatot, így igyekezvén megragadni a körülöttünk lévő élet szépségét, csodáit, lüktetését. Jó és tartalmas fényeket! :)

rezirezi   2013. január 23.

Most is gyönyörűen fogalmazol. :)))
Az utómunka kb. 1 perc volt, a minőségre nem törekedtem, Balázs majd elkészíti magának úgy, ahogyan Neki tetszik. :)))

torobala   2013. január 23.

Imbelele: köszönöm a véleményt, ahogy a többit is. egyetértek rezirezivel - ritkán olvas az ember ilyen véleményeket, és jó őket olvasni. én nem tudnék ilyen szépen, leíróan beszélni egy képről sajnos... :)

rezirezi: köszönöm a korrekciót! lehet, hogy tényleg jobb kiegyenesítve. azt akartam, hogy az összes fa dőljön, piramisként az égfelé - de ez nem jött össze a baloldali fa miatt. talán ha lett volna egy 10-20 mm objektívem, ez látványosabbra sikerül. köszönöm, hogy foglalkoztál a képemmel! :)

rezirezi   2013. január 23.

Az ötlet nagyon jó, :))) ...egyszer valósítsd meg! :))) Nem hiszem, hogy lenne előtted lehetetlen. :)))

rezirezi   2013. január 24.

Kedves Balázs!
Az általam készített változatot rejtett albumba tettem, mint ahogyan már azt tudod is. Így nem lehet nálam kedvencelni, és nem én kapom a Neked járó ♥ - ecskéket. Örülök, hogy általam is néhányan megtalálták a szép fotódat, és ♥-ecskéket adtak.
Régebben a rejtett albumok fotói link alapján láthatóvá váltak, de most ha Valaki rákattint, akkor nem a fotó, hanem a galériám tűnik elő.
Ha Te is úgy gondolod, akkor a jelentőségét vesztett linket törölheted, a hsz.-aimmal együtt. :)
PS - al a piramisszerű változat is elkészíthető, érdekes, látványos képként. Bár számomra is értékesebbek a "natúr" fotóim; ez egyénileg változó..., de megértem, ha nem kívánod elkészíteni.
További hasonlóan szép fényeket, jó fotókat kívánok. :))

torobala   2013. január 28.

értem, és köszönöm, hogy áttetted másik albumba!
valóban, a túl sok PS-t nem szeretem, az kevésbé kihívás, mint jól lefotózni valamit.
neked is szép fényeket!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban