_
Deák tér - romantikusan
  • 2010. jan. 16.
  • 1997
  • 1
  • 16
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

tacsifoto   2011. június 28.

Valakitől kaptam egy CD lemezre való régi soproni képet, abból válogattam egy albumra valót. Valóságban nincsenek meg nekem ezek a képek.

Régi üdvözlőlapom Párizsról van rengeteg, azokat be kéne szkennelni és idetenni. Az valóban az én gyűjteményem lenne.

farkasné babi   2011. június 28.

Tacsi az remek lenne. Meg kell csinálnod. Nem sokan dicsekedhetnek szerintem régi párizsi lapokkal.Én szívesen megnézném. Hát akkor rajta, várom. Üdv.

tacsifoto   2011. június 28.

Hát nagy nekirugaszkodás kell, az igaz, mert először szkennelni kell, vágni, rendszerezni stb.

Arról nem is beszélve, hogy az 1920-as évek Párizsa még nyomokban sem hasonlít a mai Párizsra. Kivéve persze egy pár híres épületet.

farkasné babi   2011. június 28.

Rugaszkodj neki Tacsi, addig nem unatkozol.Személy szerint engem nem zavar, ha nem hasonlít a mai Párizsra, ugyanis nem jártam ott, csak utifilmeken gyönyörködtem benn, Különben is ha a régiek felébrednének Sopronra sem ismernének rá igaz?

tacsifoto   2011. június 28.

Hát, talán majd nyár végén.

Valószínű, hogy a régi soproniak sem igen ismernének rá a városukra. Sőt, sokszor gondolok arra, mivel a fiam az én egykori lakásomban lakik (korábban a mamámé volt, előtte meg az ő édesanyjáé) ők sem ismernének rá, a saját egykori otthonukra.Teljes mértékben átalakult.

tacsifoto   2011. június 28.

Az utcanevekről nem is beszélek.....
Bár a mi utcánk neve védett, mert többszáz éves. Még a régi átkosban sem nevezték át.

Ez ritkaság szép hazánkban.

farkasné babi   2011. június 28.

Mi a neve az utcátoknak?Én csak nevetek ezeken a változtatásokon. Mit szólsz az Elvis térhez? Úgy látszik nincs elég magyarunk .

tacsifoto   2011. június 28.

Az Elvis tér egy nagy marhaság. Annyi -már nem élő- zseniális színész, zenész, komikus stb. értéke volt Magyarországnak, szerintem is inkább róluk kellett volna elnevezni, de akkor sem a régit, azt meg kéne hagyni olyannak, amilyenre újkorában keresztelték.

Én a Lenin út, meg a Sztálin út kivételével mindent úgy hagytam volna, ahogy volt. Kinek fáj az, hogy Béke út, meg Szabadság út, meg Munkásőr út. Az utódaink legalább tudnák, hogy ilyen is volt régen.

A mi utcánk Ógabona tér. Valamikor, 150 éve valódi tér volt, aztán egy utcasort húztak a tér közepére, de mentségükre legyen mondva a nevet meghagyták.

Mondjuk én az utcasort sem engedtem volna odaépíteni, mert legalább lenne egy tisztességes, hatalmas terünk. Valaha ez volt a piactér. Családunk több mint 100 éve ebben a házban lakik.

farkasné babi   2011. június 28.

Gondolod, hogy a Moszkva tér új nevét hamar megszokják az emberek? Ezekre is csak a pénzt pocsékolják. Tacsi azért van tér Sopronban, Te meg egy szép helyen lakhatsz. Igaz?

tacsifoto   2011. június 28.

Van tér, de amolyan igazi nagy nincsen. Most tervezik, hogy a Várkerületből egy részt sétáló utcává alakítanak. Az nagyon jó lesz.

Én, mivel a belvárosban lakom, remek, mer mindenhez közel vagyok, de az biztos, hogy jelenleg a mi házunk a környék leglerobbantabb épülete. Talán idén sikerül tatarozni. Évekkel ezelőtt egy szélhámos vállalkozó becsapta a házunkat és több millió forinttal adósunk maradt. Ezt elég nehéz kiheverni. De talán idén tatarozni tudunk.

farkasné babi   2011. június 29.

A sétáló utca biztos kellemes fénypontja lesz a városnak.A tatarozás miatt nem irigyellek, sok pénzt emészt föl.Az is igaz, hogy egy gondozott házban jobban érzi magát az ember. Tacsi és az a vállalkozó csak ugy egyszerűen lelépett a pénzzel? Nem lehetett visszaperelni?

tacsifoto   2011. június 29.

Semmi sem térült vissza, mert a vállalkozó koldus szegényen került ki az üzleti világból. Töméntelen adósságot halmozott fel, és azok mind megelőzték a mi követelésünket.
Szerencsére már elárverezték a házrészét, és akik megvették legalább mostantól rendesen fizetik a közös költséget.

chabie   2011. augusztus 06.

Párbeszédetekhez a képeslap mottója,kissé javítva: Manapság ez a szokás...

Csak elfogadni nem szabad!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban