_
A Lőverekben érik már a szelídgesztenye
  • 2013. szept. 28.
  • 759
  • 30
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

csiga32   2013. szeptember 29.

Nagyon klassz, ahogy kínálja magát. Sopronban pusztulóban vannak a szelíd gesztenyefák, - remélem megmentik őket.

tacsifoto   2013. szeptember 29.

Gabi, ezt az Ózon kemping környékén találtam, de nem volt jó fotóhely, így kivittem a Brennbergi út buszmegállójába és ott fotóztam a padon.... aztán ott hagytam....

franszoá   2013. szeptember 30.

Sajnos az Alm közelében épitkezés ürügyén számos szelidgesztenye fát kivágtak.A törzsek ott hevernek és látszik, hogy a többsége egészséges volt ! Messze földön híresek voltak ezek a soproni történelmi lőverek.
Csak voltak ?

tacsifoto   2013. szeptember 30.

Ahogy mondod, a régi értelemben vett Lőverek nincs többé....

tacsifoto   2013. szeptember 30.

Azh európai szelídgesztenyét nem lehet megmenteni. Most Dél-Koreai szelídgesztenyével próbálkoznak, ami ellenáll ennek a gombabetegségnek.

anna schwelung   2013. szeptember 30.

Atyavilág! Bekapott a sündisznó egy barnára pirított fokhagymát?

tacsifoto   2013. szeptember 30.

Valahogy úgy...képzeld, annyira allergiás lettem a szelídgesztenyére, hogy kézitáskámon, mint egy tálcán vittem a padhoz. Ez azért van, mert évtizedeken át évente az egész októbert gesztenye pucolással töltöttem...

tacsifoto   2013. október 02.

A pürével már nem, csak a pucolásával... bár mióta nem gyártok gesztenyemasszát, azóta pürét sem eszek, mert tapasztalatból tudom, mennyit ki kell dobni (kukacos, megfagyott, rossz,, nem jön le a belső keserű héj, megfeketedett stb...) En gros gyártásnál hogy úgy mondjam ez mind beledarálódik... Az én tökéletesre tisztított és elkészített gesztenyemasszám halvány zsemlyeszínű (volt) a gyári halvány vöröses. Na most akkor miért olyan?

Kedvencnek jelölték
Albumokban