_
Poszeidón
  • 2022. dec. 15.
  • 68
  • 0
  • 0
44 mm átmérőjű, 3,5 mm vastagságú, mindkét oldalon 3D-s antik bronz színű érme. Tervezője a legismertebb amerikai érmetervező, Chris Mackey. A tenger istenét ábrázoló érme a 12 tagból álló "görög istenek" sorozat 11. tagja.
Aktiválatlan. Saját ikonnal.
5000 Ft

Az előlapon Poszeidón, a tenger és a tavak istene, kezében jelképe, a háromágú szigony. Ezzel a szigonnyal tudja felkorbácsolni vagy lecsillapítani a hullámokat; az ő jó- vagy rosszindulatától függ a hajósok élete. Karján fésüskagylókból és bogárcsigából álló páncélt visel, fején tengeri csillag korona. A háttérben klasszikus görög hullámos vonal minta.
A hátoldalon kicsit jobban megismerjük az erejét. Tulajdonságai közül elsősorban a "lovak szelídítőjeként" ismerték, és a vízilovak megalkotása a nevéhez fűződik, amelyek harcba vonták a szekerét. Forrásokat fakasztott úgy, hogy triton csigáját a földhöz ütötte. A delfinek és a bálnák istene is volt, amely állatok tüdővel lélegeznek, de vízben éltek (egy isten kettőssége). "Földrázónak" is nevezték, és földrengésekért, vulkánkitörésekért és szökőárakért is ő a felelős. Végül a korallok istenének is tartották. A korallzátony a tengeri élet kikötője, a hullámok megtörője és az ékszerkészítés egyik alapanyaga.
Gyártó: Apple iPhone 12 mini
Fókusztáv: 4.2mm
Rekesz: f/1.6
Zársebesség: 1/121
ISO: 50
Készült: 2022. dec. 12. 15:11
Kevesebb
Több