_
15 év, Geoswag kiadás
  • 2016. szept. 09.
  • 297
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nagyméretű, 50 mm átmérőjű érdekes emlékérme. A 15-ös szám egy mágnessel rögzített lap.

2000 május 2-án megszüntették a GPS rendszerek szelektív zavarását, ezzel lehetővé tették, hogy a polgári használatban lévő GPS-ek is min.10 m-es pontossággal mérjenek. A híren felbuzdulva, annak valóságtartalmának ellenőrzésére egy Dave Ulmer nevű fiatalember május 3-án az Oregon állambeli Portland közelében egy erdőben elrejtett egy fedeles műanyag vödröt ajándékokkal, majd ezt, a rejtek földrajzi koordinátáival együtt közzétette USENET levelező rendszer egyik navigációs kütyükkel foglalkozó listáján.
Három napon belül megérkezett az első két megtaláló is és a következő héten elrejtették az első ládákat California, Kansas és Illionis államokban is, sőt egy hónapon belül már Ausztráliában is elindult a kincskeresés.
Május 8-án Mike Teague, az első láda első megtalálója kezdte el összegyűjteni a levelezőlistán megjelentetett koordinátákat és a saját honlapján közzétenni.
A játék ma használatos neve május 30-án született meg, Matt Stum-nak köszönhetően.
A játék saját honlapját Jeremy Irish 2000. szeptember 2-án indította - 75 geoládával. Ma több mint 3 millió láda található szerte a világban.
A játékunk első 15 évét és elképesztő fejlődését ünnepli ez az érdekes érme. A fekete nikkel színű 15-ös arab szám mágnessel van rögzítve az aranyszínű érmetesthez. Az érme nagyméretű, átmérője 50 mm.
Több színvariációban megjelent, általában színenként alacsony, 50 darabos példányszámban. Összesen 2115 darab készült belőle.
Aktiválatlan. Saját ikonnal.

3 800 Ft
Gyártó: Apple iPhone 6s
Fókusztáv: 4.2mm
Rekesz: f/2.2
Zársebesség: 1/33
ISO: 100
Készült: 2016. aug. 11. 10:50
Kevesebb
Több
Albumokban