_
10
  • 2011. okt. 19.
  • 430
  • 4
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-W35
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/125
ISO: 100
Készült: 2011. júl. 25. 19:56
Kevesebb
Több

Sopetil   2011. október 30.

Miéért?! Szerintem bájosak! :D Olyan kis aranyosak, szőrösek... :D

Gyöngylány   2012. január 15.

Ez a sárgafoltos púpos szövőlepke hernyója. Éjjeli lepke ami ki kel belőle, mesterséges fénynél hamarabb találkozni vele nappal nagyon elbújik :)

Sopetil   2012. január 15.

Köszi a sok információt!! :) Akkor nagy szerencsém volt, bár, tényleg eléggé eldugott helyen volt, de szerencsére ki van éleződve a szemem az apróságokra! :))

Gyöngylány   2012. január 16.

Ami nagyon jó!! És nem utolsó sorban, szép élesek ezek a makro fotóid is!!!
Pont ez a lényege.. sajnos sokan homályosan fotózzák a makro-t, igen.. belátom állvány nélkül nehezebb, sőt, igazi kihívás pompás éles fotót készíteni nélküle, de nem hiszem hogy minden hobbifotós állvánnyal a hátán megy kirándulni :)))))))))
Bár képzeld egy másik fotós oldalon, ezt a jó tanácsot adta egy kommentelő egy fotóra, ami éles volt, bár lehetett volna még élesebb is, de nem kézből fotózva :))
Vissza is írtam neki, hogy 3-5, vagy 10 km-es erdei sétánál, én sem viszek magammal fényképezőgép állványt.. pláne akkor nem, ha az aljnövényzetet fotózom.
Nagyon szeretem a részletgazdag makro fotókat..
Dícsérem is ha igazi szépséget látok.. itt is minden szőrszálát meg tudom számolni a hernyónak :))
Szuper!!

Sopetil   2012. január 16.

Háááát... ezen még lehetne mit finomítani, annyira nem éles, ha kinagyítod. :( Én nagyon érzékeny vagyok rá ha valamelyik képem nem éles, de szerencsére többnyire élesek szoktak lenni:) Nekem mondjuk kompakt gépem van, ez egy régebbi géppel van fotózva, és egészen közel kellett menjek a hernyókhoz, lepkékhez, bogarakhoz ha leakartam kapni őket. Szerencsére nekem eléggé picike állványom van, nagyon könnyű, de eddig még sosem fotóztam állványról lepkéket meg ilyesmit, mindig odalopakodom. :))) Hát türelem próbáló! :))

Gyöngylány   2012. január 16.

Az.. pontosan..egyetértek.. igen csak be kell őket cserkészni.. :)
Nekem két gépem van, egy 2,5 éves Olympus mju 1060 , és egy bridge gép szintén Olympus SP 800 UZ.
A bridge gépet tavaly kaptam szülinapomra, a kis kompaktot, pedig már a fiam is használja, bár mivel tenyérben elfér, jó szolgálatot tesz akkor ha olyan helyre kell benyúlni fotózni, ahová a nagyobbal nem férek. Például amikor a kezemre szállt a lepke, a nagyobb géppel fotóztam éppen erdei szamócát az erdőben, pont akkor szállt rám a lepke... és milyen jó hogy zsebben volt kéznél a kis kompakt gépem.. nagyon szép éles fotókat lehet vele készíteni. A makro albumomban 48 képből 12-t készítettem csak az új géppel, (bár azzal már 1 cm-ről is lehet fotózni,) de még is... még a kis kompaktomhoz áll a kezem..

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban