_
Ha harc,legyen harc!
  • 2009. dec. 30.
  • 793
  • 11
  • 3
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
2013 május közepétől üzemelő új nagykabinos felvonó az 1966 és 1969 között megépített Dachstein-Südwand felvonót váltja fel. Az új Dachstein felvonót egy új, innovatív kabinnal szerelték fel, amely egy különleges újdonsággal is szolgál a látogatóknak: egy balkonnal. A balkon, amelyen 10 utas foglalhat helyet, még feledhetetlenebbé teszi a feljutást. Az új kabin túlnyomó részt üvegből áll, hogy az utasok zavartalanul élvezhessék a kilátást.

A hegyállomásnál található a Sky Walk kilátó (részletek) és a Dachstein Eispalast (részletek).

A Dachstein Gletscherbahn hegyállomásától, amely a Hunerkogelen található 2700 méter magasan, számtalan vonzó túraútvonal indul.
A gleccser ideális kiindulópont magas alpesi túrázáshoz és sziklamászáshoz. A Dachstein via ferrata útvonalainak népszerűsége annak köszönhető, hogy az egyes ösvények viszonylag fiatalok és csak nemrég, a legmodernebb nézőpontok szerint alakították ki őket. Egy további plusz pontot jelent a könnyű megközelíthetőség a Dachstein felvonónak köszönhetően. A szikla anyaga maga is tökéletes mászósziklaként ismert, emellett számtalan útvonal áll a bátor vállalkozók rendelkezésére a könnyűtől az extrém nehézig. A Dachsteinra vagy az Alacsony-Tauernre nyíló kilátás már a felfelé vezető úton is bámulatos, míg a csúcsra érve lélegzetelállító alpesi körpanorámában gyönyörködhetünk.
Gyártó: Sony DSC-H20
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 160
Készült: 2009. dec. 27. 14:44
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban