_
Elvágyódás
  • 2010. okt. 11.
  • 457
  • 5
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nováky Erzsébet jövőkutató által vezetett akadémiai kutatócsoport azt vizsgálta, hogyan fest a magyar társadalom 15 év múlva. A kutatók a mai középiskolásokat és egyetemistákat kérdezték, milyen jövőbeli terveik vannak. Az egyetemisták körében végzett felmérés eredményei aggasztók, a középiskolások elképzelései kifejezetten ijesztők. Utóbbiak többsége ugyanis azt tervezi, hogy elhagyja a hazáját. A hazai középiskolásoknak mindössze 39 százaléka vallott úgy, hogy felnőttként mindenképpen Magyarországon szeretne élni. A válaszadók csaknem egyharmada külföldön telepedne le, míg további 31 százalékuk még nem döntött a kérdésben. A külföldi életet tervezők kétharmada maradna az unión belül, hatoduk pedig EU-n kívüli életet képzelt el magának 2025-re.
Gyártó: Nikon D90
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/14.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 200
Készült: 2010. okt. 10. 17:15
Kevesebb
Több

Evaneni38   2010. október 11.

Ez nagyon szep kep lett es nagyon szomoru, amit irtal hozza, bar nem vagyok meglepve. Erdekelne, mas orszagokban, (a szomszedokban) hogy van ez es arrol is jo lenne hallani, miert vagyodnak el a fiatalok, miert nem akarnak tenni valamit, miert erzik ugy, hogy nem tudnak tenni semmit stb.

Pingu   2010. október 11.

Hát bizony néha én is elvágyódom innen... de nem csak az országból hanem ebből a dimenzióból is. Persze ez megmarad elméleti szinten... :)

anna schwelung   2010. október 12.

...nagyon szép terveik vannak a srácoknak elvágyódás címén, remélem értelmes mondatokban el is tud tudták magyarázni a felmérést végzőknek, nem csak sms rövidítésekkel. Feltételezem, kíváncsiak a külföldi plázákra, mert az itthoniakat már tövéről-hegyére ismerik, mivel ott élnek. Talán egy-két idegen szót is megtanulnak addigra, mert ahogy hallom a híradásokból az egyetemisták jó része nem tudja megszerezni a diplomát nyelvvizsga híján. Nincs idejük a tanulás miatt, hahaha. Az elmúlt napokban több alkalommal Zsámbékon jártam, ahol a Premontrei szakközépiskola, szakiskola tanulói délelőttönként, oktatási időben csapatokban ülnek, lézengnek az utcákon, múlatják az időt, gondolom külföldre vágyódásuktól hajtva. ...lehet, hogy csak én látom így??...túl öreg lennék, pedig ismerőseim inkább gyerekesnek gondolnak...kövezzetek meg, ez is gyermekes gondolkodás?

Evaneni38   2010. október 12.

Azzal egyetertenek, hogy elmenne'nek _tanulni_, vilagot latni, tapasztalatokat szerezni....aztan rajonne'nek, hogy kulfoldon sem fenekig tejfol az elet. Ott sincs kolbaszbol a kerites, legfeljebb a muszaki cikkek kicsit olcsobbak es kicsivel kevesebbet kell dolgozni a "fantasztikus" Meki hamburgerert.
Anna, nem hiszem, hogy oreg vagy. En is ugy latom, hogy valami nagyon el lett szurva 20 ev alatt az oktatasban-nevelesben, de itt abba is hagyom, mert a pedagogusok
rogvest agyoncsapnak.:)

Pingu   2010. október 12.

Érdekes, nekem is pontosan a kolbászból való kerítés jutott az eszembe... :)

Evaneni38   2010. október 12.

ez biztos "a pingvinek hatasa az eszaki fenyre" effektus:)))

Pingu   2010. október 12.

Hát az elég kevés mint mackósajtban a brummogás, mivel senki pingvin fia még át nem lépte az egyenlítőt az északi félgömre. Pingvinek kizárólag a déli féltekén laknak. Persze ettől még hathat rájuk az északi fény. :)

Pingu   2010. október 12.

Bocsi, csak érzékeny vagyok a témára... mint a pingvinek az északi fényre... izé.... :)

Pingu   2010. október 12.

Nyilván délibáb volt. :) A déli pingvinek bábja. :)

tacsifoto   2010. október 13.

Na és az állatkerti pingvinek? Azokra senki nem gondol? Gyönyörű a kép és tényleg gondolatokat ébreszt. Fiatal lány koromban és is elvágyódtam, de mennyire.....Fogalmam sincs hová, csak itt ne....
Most már nem.

Pingu   2010. október 13.

Szegény állatkerti pingvinek nem annyire önszántukból tartózkodnak errefelé... :) Persze azért örülök, hogy vannak.

Már én sem vagyok fiatal lány, de az elvágyódás a "fogalmam sincs hová csak itt ne" érzés azért megvan....

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban