_
Pop Art Winter
  • 2013. febr. 13.
  • 474
  • 1
  • 3
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

Mkls   2013. február 17.

Hihetetlenül tetszik ez a kép. Megkérdezhetem, hogy milyen módszerrel/programmal készült? Meg szeretném én is tanulni, hogy ilyet tudja csinálni :)

Owerwild   2013. február 17.

Köszönöm.
Photoshop-pal készült a kép. Először a kontrasztot állítottam be gradiációs görbékkel (curves), aztán megfelelő helyeken sötétítettem, világosítottam (Curves rétegek, maszkolva). Ezután összefűztem a rétegeket (merge layers), megdupláztam, és a felsőre egy Cutout filtert raktam. ez egy jellegzetesen pop-art hatást produkáló szűrő. Érdemes próbálkozni a csúszkák beállításaival, volt olyan kép, ahol három különböző beállítás kellett, három külön rétegre (mindegyiken volt valami, ami tetszett), és később ezeket egybedolgozni. Végül az egész fölé egy Gradient Map korrekciós réteget raktam, ami megváltoztatta a színeket (természetesen a Gradient Map-ban is érdemes játszani).
Végül -azt hiszem- ennek a rétegnek az összhatásmódjával is kísérleteztem, így variálva még a színeket, de lehet, hogy hagytam az eredetiben. Még gondolkodtam, hogy a legalul hagyott, eredeti réteget kicsit maszk segítségével átüttetem a középső, fehér folton, de inkább hagytam olyannak, amilyen volt.
egyébként bevallom, a technikát egy másik , saját képnél fejlesztettem ki, viszont itt a leadási határidő miatt -kissé későn vettem észre a kiírást- egyszerűen csak megcsináltam újra. Remélem sikerült segítenem.

Mkls   2013. február 18.

Nagyon köszönöm az információt, el is kezdek próbálkozni a dologgal.

Kedvencnek jelölték
Albumokban