_
Munkás kezek
  • 2013. júl. 08.
  • 293
  • 10
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Panasonic DMC-FZ18
Fókusztáv: 16.6mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/200
ISO: 100
Készült: 2013. jún. 27. 14:15
Kevesebb
Több

olzsi   2013. július 14.

Sajnos kevesen végeznek igazi értékteremtő munkát. Ez a kép is nosztalgikus, ugyanis fiatal koromban jó 10 évig vasbetonszerelő művezetőként dolgoztam egy nagy építőipari cégnél. Nem könnyű munka.

Bányászlány   2013. július 14.

Sok ilyen dolgos és kemény férfikézre lenne ma is szükség, de elsősorban munkára, sok-sok értelmes munkára úgy gondolom.

olzsi   2013. július 14.

Igen, de sajnos a keresetek a létfenntartáshoz is éppen elegendőek. Hol van a reprodukciós költség, mellyel a társadalom újratermelődik? Ilyen csak keveseknek adatik meg, azok pedig leginkább nem kétkezi munkát végeznek. Nem csoda, hogy sokan külföldön keresik a boldogulásukat.

Bányászlány   2013. július 15.

A párom munkahelyéről is,- ami egy kissebb, 20-30 létszámmal termelő kis üzem- sorra kacsingatnak kifelé, természetesen a még ifjú éveikben járó, fiatal emberek. A bérek alacsonyak és sajnos nem sok remény van a közeli változásra sem.

olzsi   2013. július 16.

Így van ez a családomban is. A fiam 2000-től változó országokban dolgozott, ahol jobb körülmények között, szervezettebben ugyanannyi munkával 5-7-szer annyit keresett illetve keres. Ötödik éve, hogy a teljes család kitelepült Hollandiába és a gyerekek ott járnak iskolába.

Bányászlány   2013. július 16.

Most őszintén, hogy lehet ezzel szemben hazafinak lenni, miként is foglalhat bárki állást szubjektíven, mikor az ábra teljesen mást mutat.
Verjük csak - mosollyal a szánk szegletén - a mellünket két kézzel és hangoztassuk fennhangon, hogy igen itt van már a Kánaán és hallhatóan dübörög a gazdaság....

olzsi   2013. július 16.

Nagyon így van. A "dübörög a gazdaság..." Kóka János féle megidézése után, most az orbáni "Magyarország jobban teljesít" meskete megy. Valakiknek akkor is "dübörgött" és valakiknek most is "jobban teljesít".

Bányászlány   2013. július 16.

...én meg csak ücsörgök itt, fenn az álmaim galériáján és várom, hogy majdan csak belép egy mindenre elszánt ember - s ha mást nem - vesz egy árva füstölőt háromszázötvenért, hurrá! Viszont hamarossan jön a szépséges, mindenttudó pénztárgép és lehet kérem tapsolni és kuporgatni rája...a METRÓ a 4-es is elkészűl hamarosan, csak ki kell várni , hiszen mi az a pár hónapocska, ahoz a 6-7 évhez képest, amit egy pozdorja palánk mögött kuksolva, adót, bérletidíjat, iparűzésiadót....kikinlódva küzdött a családom a túlélésért. 17. éve vagyok nyitva, viszont az első évek, cirka 11 éven keresztűl valóban dübörögtek....
Nem tehetek mást, továbbra is kedvesen mosolygok, udvariasan kérdezek és válaszolok, üres óráimban gyártom a merített papírból készűlt autentikus tasakokat, hogy masnival átkötve (teljesen grátis) megörvendeztessem vele a vevőimet....

olzsi   2013. július 17.

Nagyon szépen megfogalmaztad, akár egy beszédbe is beilleszthető lenne.
Mit is válaszolhatnék én, az átlag kisnyugdíjas egy jogos kereskedői sirámra? Madáchot már elsütöttem, puskaporom fogyóban.
A Karancson (nagyképűen Palóc Olimpusz 729 m) van egy középkori kápolna, a Margit-kápolna. Ott 1896-ban felállítottak egy keresztet és ez a vers olvasható egy öntöttvas táblán:
Emeld fel szívedet,
Közel van itt az ég.
Ha Jézus szenvedett,
Te zúgni fogsz-e még?
Küzdj és ne ingadozz!
E jelben győzni fogsz.
Akkor ezek szerint marad a hit!? Magam részéről maradok tisztelettel hitetlen.

Bányászlány   2013. július 17.

Igen marad, önmagunkban, a gyerekünkben, a párunkban s ne gondold, nincsen nekem semmi kifogásom a hit ellen, hiszen mindannyian hiszünk valamiben, vagy valakiben, ami elrémiszt, az a fejet hajtó, szemlesütő vakbuzgóság.
...és igen, mindezek ellenére vannak pillanatok, amikor úgy érzem, - mégis - van egy felsőbb hatalom, ami most, ebben a pillanatban megfogta a kezem.
Megnéztem, a vidék és a kápolna egyaránt gyönyörű, még ha csupán 729 méterre is van a tengerszint felett.
Maradok magam is, - mint idáig - egy szintúgy kisnyugdíjas...

olzsi   2013. július 18.

Ha van is magasabb rendű értelem, az biztos, hogy az nem a vallások istene.
A Karancs-Medves tájegység az ország egyik legszebb része, de akik ide eljönnek, azok nem tudják, hogy mit és hol kell megnézni és még így is nagyon meg vannak elégedve.
Amúgy pedig kisnyugdíjas tiszteletem a kisnyugdíjasnak.

Kedvencnek jelölték
Albumokban