_
Egy pár bakkancs
  • 2012. ápr. 13.
  • 199
  • 7
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Panasonic DMC-FZ18
Fókusztáv: 53.4mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/500
ISO: 100
Készült: 2012. ápr. 11. 12:02
Kevesebb
Több

olzsi   2012. április 14.

Köszönöm az elismerésedet.

olzsi   2014. március 13.

Köszi és azt is, hogy régebbi képeim között kalandozol.

Bányászlány   2014. március 13.

Kíváncsi vagyok a "múltadra" is!...még nagy a restanciám ugyan, de majd szép sorban szemrevételezem...

olzsi   2014. március 17.

Köszönöm a kíváncsiságodat. Sajnos van két problémám, ami megkérdőjelezi a jövőmet az inda oldalán.
1. a szombaton érvénybe lépett új Ptk rendelkezés, mely a fotózás személyiségi jogainak szigorítását hozta. Gyakorlatilag írásos engedéllyel lehet fotót készíteni személyről vagy személyekről és azt utána felhasználni. Különben anyagi kártérítési perrel állhat szembe az ember.
A hazánkban készült személyeket ábrázoló képeket le is töröltem az oldalról. Jobb az óvatosság.
2. Folyamatosan kevés a megtekintő és nem igazán érdemes belefektetni a munkát. Ez régi probléma az indán, sokan inkább unaloműző és baráti kapcsolatok miatt látogatják az oldalt, nem a fotózás és a képek miatt. Nekem erre nincs időm.

Bányászlány   2014. március 17.

Hoppá, ennyi lett volna?! Igazán sajnálom. Sajnos én sem érem be a virágocskák és kiskutyák/cicák fotózásával, azzal amúgy is tele már a padlás és nincs benne egy fikarcnyi gondolatébresztő elem sem, akkor meg mi végre...

A rendeletről már hallottam ezt megelőzően is rebesgetni egyet-mást. Gondolod, hogy ez visszamenőleg is érvényes lehet s volt értelme azt a sok jó és értékes felvételt kitörölnöd?
Számomra ez volt a húzóerő, ez vitt ki a szabadba, az eberek a az ismeretlen tájak, vidékek felé, a fotózás által igazi vadászösztön uralkodott el rajtam , élveztem, úgy ahogy volt....emberábrázolás nélkül mit ér az egész?!
A képek kapcsán kialakult beszélgetések hiányozni fognak.

olzsi   2014. március 19.

A közterületen fotózás illetve a személyekről készült fotók felhasználhatósága eddig is hasonlóan volt szabályozva, azaz engedélyt kellett kérni. Két különbség van: 1, korábban a felvétel után is lehetett engedély kérni ( spontaneitás lehetősége). 2, nem volt kártérítési passzus a törvényben, azaz szóban való megállapodás után nem kellett attól tartani, hogy "meggondolja magát" a fotózott személy. Most,ha biztosra akar menni az ember, akkor írásban kell megállapodni a felvételről és az azt követő képfelhasználásról. Ez egyrészt macerás, másrészt ki az aki a mai Magyarországon aláír bármit is, főleg, hogy számára abból semmi haszon nem származik???
Egyelőre teszek fel "ártalmatlan" képeket, de nem leszek olyan aktív, mint eddig. Aki megnézi a képeimet az megnézi, aki nem az nem. Nem fogok a viszonzásra várás miatt minden képre tetszett gombot nyomni.

Bányászlány   2014. március 19.

Nem is kell Olzsi, ez a dolog egyáltalán nem erről szól, számomra legalábbis nem. Amúgy meg nem sopánkodok, mert tudsz Te olyan ártalmatlan fotókat készíteni, amitől az ember lányának éppenséggel tátva marad a szájacskája. Tehát nem aggódok.
Ne gondold, hogy az emberek olyan érdeklődők volnának, mint, amennyire azt mi hinnénk, nálam is megfordul 4-5 stabil ember és kész, van, amelyik csak szívecskét dobál és van persze, kivel jókat trécselünk (korombeli nőszemélyek) és kivételes esetben néha előfordul a kettő ötvözete is. De én cseppet sem bánkódok e felett, hiszen, mint tudjuk nem a mennyiség a fontos.

olzsi   2014. március 20.

Ezúttal is igazad van. Persze mégsem mindegy, hogy hány emberhez jut el a közlendőm. Itt van pl a facebook, ahol 36 óra alatt ugyanazok a képek 50 feletti like-val és sokkal több megtekintéssel végeznek és még néhányan meg is osztják azokat. A képek feltevése a facebookra gyors, kényelmes. Adódik a kérdés: minek vacakoljak az indával. Talán a néhány többlet néző miatt, aki ráadásul szintén fotós.

Bányászlány   2014. március 20.

Nézd, ez a "szintén fotós" dolog a facebookon is jelen van, bár itt a tied a döntés joga, hogy kívánsz e csatlakozni bármely amatőr, vagy szakmai társasághoz. Én megtettem, de nem kellett sok idő hozzá, hogy nekem nincs közöttük semmi keresni valóm, az egy más, erősen szakmai vonulatra építkező szerveződés, amivel nyilván nincs is semmiféle baj, de sem a képeim minősége sem a saját hozzáállásom nem igényli a folyamatos "tudáscserét" s az esetleges kritikát....nem ezt csak lazán, magam örömére érdemes csinálni és ezzel nem az ott tagként szereplőket akarom minősíteni, sőt, közöttük van pl. AtiGB is az indáról, akit igen nagyra tartok, mert nagyon az alapoktól kezdte és gyönyörűen felfejlődött , remek fotókkal örvendeztet meg bennünket itt is (https://www.facebook.com/erzsebet.orban1?ref=tn_tnmn ). Tehát a lényeg abban rejlik, hogy nagyon is egyetértek az általad leírtakkal.

olzsi   2014. március 22.

Ezeken a facebook-os fotós csoportokban benne vagyok, de itt nem mutatok be képeket és nem is magamtól kerültem oda, hanem bejelöltek oda. Igaz, hogy ha akartam volna, akkor lekerülhettem volna a listáról, de nem tettem, mert meg-megnézem a feltett képeket, de véleményt sosem teszek. Vannak komoly fotós oldalak is, ahová csak úgy tehet fel az ember képeket, ha elegendő pontszámot szerez, melyet viszont csak alapos véleményalkotás után kaphat az ember, amikor más képeit értékeli szigorúan szakmai alapokon. Itt valóban lehet sokat tanulni és igazán remek fotók találhatók. Évekig aktívan vettem részt két ilyen oldalon és hasznosnak is bizonyult. Azért hagytam fel ezzel a tevékenységgel, mert kezdett a sok kezdő miatt erősen felhígulni a mezőny illetve itt is kialakultak klikkek és sokszor nem a szakmai kérdések kerekedtek felül.
A face-ra visszatérve: ide csak az ismerőseimnek teszek fel ízelítőként képeket a munkáimból.
Még annyit, hogy sajnos AtiGB-vel még eddig nem volt szerencsém találkozni az indán.

Kedvencnek jelölték
Albumokban