_
Ehető
  • 2013. febr. 25.
  • 391
  • 26
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

Krémusz   2013. február 25.

Nagyon jó kis mókusos sorozat!
Mosolyt csal az ember arcára, mókás nagyon és ráadásul nagyon jól, változatosan sikerült megörökítened ! Mégis olyan tipikus mókusos mindegyiken.
Gratulálok :)

oldfire   2013. február 25.

Kedves Krémusz, nagyon szépen köszönöm! Váratlanul ért a megjelenése, de a gép a nyakamban lógott, bekapcsolva, s rajta a teleobjektív - csak dolgozni kellett vele. Amíg hagyta. Gyanús voltam, egyre gyanúsabb lettem, aztán egyszercsak otthagyott... 8-)

Krémusz   2013. február 25.

:)))
Azért mégis részesített abban a kegyben, hogy megörökítsd !
Nagyszerű élmény lehetett a fotózása is, és gondolom, nagy öröm a jól sikerült képek, maguk is:)))

oldfire   2013. február 25.

Készült úgy 30 kép őkelméről. Akkor is lőttem rá, mikor már fölmászott egy közeli fára. Ez tényleg olyan érzés, mint a vadászat, csak nem véres, nem ártunk vele. A különös az volt, hogy - lassan járva - nem nagyon zavartam abban, hogy fejjel előre belemásszon az etetőbe, amit isten tudja, ki rakott ki az út mentén. A tükör zaja volt, ami elgondolkodtatta, azt nem lehet kikapcsolni DSLR-gépnél.

Krémusz   2013. február 25.

Viszont gondolom, hogy egy kompakttal nem biztos, hogy ilyen jó eredményt értél volna el. Amúgy meg szerintem is olyan lehet, mint a vadászat. Én nyár végén éreztem ezt, amikor mindenáron szerettem volna egy-két kacsafarkú szender képet, akkor annak volt szezonja :)
Na akkor én is úgy éreztem magam, mint egy kíméletes vadász. Ez is egy olyan élmény, amit a fotózás nyújt! Nagyszerű.

oldfire   2013. február 25.

Azt hiszem, ezért csináljuk, kedves Krémusz. Kompakt vagy DSLR? Inkább az utóbbi, ha választani kellene. Nézted már - gondolom - Dávid képeit (david88). Ő egy bridge szintű géppel (Canon PowerShot) csinálta a csodálatosnál csodálatosabb madár- és lepke-képeit. Kompakt géppel jóval nehezebb dolog. Kompakttal ezt a mókust nem tudtam volna így fényképezni. Bridge-szintű géppel viszont (16-22-30-szoros zoom) már típusa válogatja, melyikkel lenne jobb minőségű a kép. Sony DSC-HX200V a bridge-gépem, annak 30-szoros a fókusza, de teljes fókusz-kitolásnál már nem olyan tiszta a kép. Mint egy poentilista (impresszionista irányzat) festmény. A Canon tehát abban a kategóriában is jobb, mint pl. a Sony. - Szóval a mókus kompaktra nem kompatíbilis téma.

oldfire   2013. február 25.

Vagy Laci etetőjéhez kell menni, ahol kézből eszik egy példány. A Szigeten. De aztán nagyon el tud tűnni!

Krémusz   2013. február 25.

Én is erre céloztam, úgy gondolom, nem baj az a kis zaj, ami a tükör miatt van, de ha ilyen szép képek születnek általa, akkor megéri.
(Nekem sajnos még nem volt tükörreflexes gép a kezemben, úgyhogy nem is tudom, mekkora az a zaj, de gondolom a nagy csendben igazán fel tud erősödni és ez a kis jószág simán meghallja)
Dávid képei csodásak szerintem is! Nyáron ő inspirált lepkét fotózni :)!

Nem vagyok ismerős a Szigeten, csak a képeitekből látom az ottani életet, Laci etetője, biztos klassz hely, de nekem sajna nem mond semmit :(

david88   2013. február 26.

Nagyon aranyosak vagytok!
De ki kell emeljem, hogy teljesen mindegy milyen a gép ha az ember egy nagyon picit is ért ahhoz amit csinál. Tehát ismeri az adott fajt amit fotózni akar. Ismeri az adott terület ahol fotózni akar, tudja hol a nap, hol vannak az élőlények, hogy viselkednek, milyen reakciót vált ki belőlük az ember megjelenése. Ismerni kell a mókust, a lepkét, a madarat akkor nem olyan nehéz bármilyen gépe is van az embernek!

oldfire   2013. február 26.

Kedves Dávid! Köszönöm az értékes kommentet! Ha ezzel a föltétellel egészen, de egészen egyetértenék, nem lennének képeim mókusról, madárról stb.
Tény (úgy vélem), hogy ha nem ismeri az ember az eszközét, a szerszámát, nem tud dolgozni vele. Nagyon jól jöhet továbbá az ismeret arról is, amit fényképezek. Megfigyeltem néhány mókus mozgását a Szigeten. De ettől még nem sokat tudok róla.
Azt szeretném kifejezni, hogy az ember többnyire hályogkovács, s ezért is ritka a jó teljesítmény - pl. az állatfotóban (is).

Krémusz   2013. február 26.

Azért, minél többet próbálkozunk, annál nagyobb az esély rá, hogy az ember fejlődik, hisz tanulhat a saját elkövetett hibáiból, kudarcaiból. Így van esély arra, hogy a megszerzett tapasztalat valamiféle tudássá szilárdul, amely idővel segít a tudatosabb, sikeresebb képalkotásban.

david88   2013. február 26.

Pont azt mondom,hogy minnél többször jár az ember ugyanazon a helyen annál jobban kiismeri a hely sajátosságát és így sokkal jobb képeket tud készíteni!

Kedvencnek jelölték
Albumokban