_
Türelmetlen tengelic
  • 2013. jan. 12.
  • 259
  • 18
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon 600D
Fókusztáv: 300mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/640
ISO: 800
Készült: 2013. jan. 12. 10:16
Kevesebb
Több

oldfire   2013. január 12.

Naná! És a zöldike, ahogy jeleztem is, helyben szotyolázik. A többi kis naív (cinke, tengelic stb.) egy-egy szemet fölkap és elszáll vele máshova. 8-)

franczk   2013. január 15.

Amíg nekünk is volt madáretetőnk, addig a tengelic volt a legkevésbé szimpatikus vendégünk. Folyton cirkuszolt, és elkergette a cinkéket. Illetve mindez többes számban, mert mindig sokan jöttek egyszerre.

oldfire   2013. január 16.

Kedves franczk, mindig tanul az ember. Igazából nem sokat foglalkoztam a madarakkal, s a tapasztalatokat is, ismereteket is mostanában gyűjtöm. Köszönöm a kommentet!

franczk   2013. január 17.

Általában mozgás közben fényképezek, a madarakhoz viszont türelemre lenne szükség, sőt akár lest kellene építeni, hogy ott kuksolva kivárja az ember, hogy a közelbe merészkedjenek. No ezért nincsenek jó madárfotóim ...

oldfire   2013. január 17.

Ha megnézed mepisz madárfotóit, rá lehet jönni, hogy nagyon is módszeresen eteti, itatja a madarait, valószínűleg kertes házban lakik, s ki is tudott építeni nagyon jó leshelyeket. De ő teljesen erre állt rá, s rengeteget olvashat is utána, mert szinte minden madarat ismer, amely itt előfordul. Az ő fotóin nem látni etetőt! Akkor kapja el a madarakat, amikor közelítenek, s még egy faágon ülnek. És - sajnos - technikai adatokat sem látni a képeiről, de gyanítok egy legalább 500-as telét, nagyon nagy fotós gyakorlatot, s egy jó gépvázat. Specialista csak így lehetne az ember. De én sem akarok madárspecialista lenni. Ahhoz már késő... - Köszönöm a gondolataidat!

franczk   2013. január 18.

Tudod ilyenkor vagyok sárga az irigységtől. Nem a technika miatt, hanem mert valószínűleg nincs elég türelmem ahhoz, hogy kivárjam, míg a madarak megszoknak. Van egy ismerősöm, egykor gimnáziumi osztálytársam volt, napokat képes rászánni arra, hogy egy adott madarat fefotózzon. A csuda se tudja hányszáz kilométert tekert már a környéken, hogy újabb és újabb madarakat találjon. Én nem erre "rendezkedtem be", ezért csak nagy ritkán tudok egy-egy madarat lencsevégre kapni. És csak örülni tudok, ha az olyan minőségű felvétel lesz, hogy másoknak is megmutathassam.

oldfire   2013. január 31.

Ahogy a képeidet elnéztem, nagyon sok szépséget találtál már a madarakon kívül is. Mindenkinek van egy járható útja. Ma reggel napsütés fogadott. Egy óra múlva beborult. Ha elindultam volna - nagy nehezen - valahová, ott ér a csalódás. Meg a fölöslegesen elviselt fájdalom a csípőforgómban. A mozgásunk mindig korlátozott. A szenvedélyeinket is ahhoz kell igazítani, amire képesek vagyunk. Én is irigylem a szenvedélyekkel telt embereket, lehet, hogy úgy jobb élni. A madár-téma, a tél elmúltával véget fog érni a többségünk számára. Elbújhatnak a lombok között, s a rovarvilág jobb élelmet ad nekik, mint a mi vacak etetőink.

Kedvencnek jelölték
Albumokban