_
Faesztergályos
  • 2012. aug. 20.
  • 749
  • 7
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: SONY DSC-HX200V
Fókusztáv: 12.1mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/200
ISO: 100
Készült: 2012. aug. 20. 12:24
Kevesebb
Több

oldfire   2012. augusztus 20.

Ha te ilyen szak-szavakat tudsz, meg sem merek szólalni.

anna schwelung   2012. augusztus 20.

Dunaharaszti Kis-Dunán eveztél, talán egyéb kapcsolatod is van a várossal. Én az ottani gimnáziumban heti egy alkalommal politechnika órán (a hatvanas években a Hajójavító üzembe, vagy Hajógyárban találkoztam vasesztergályosokkal...meg negyedikben a Csepel Autóban is...

oldfire   2012. szeptember 02.

Ha későn is, de válaszolok. Mert hogy csak most vettem észre (e-mail-ben nem jelent meg a kommented).
Ott születtem. 12 éves voltam, amikor elköltöztünk. A gimi akkor még nem létezett, csak a helye. A Ligetre jártam általánosba, templomba, boltba. Mi akkor a Marckároly utcában laktunk, működött a mozi, a posta még nem foglalta el Dr. Bollobás házát, s még a zsidótemetőt sem szokták rongálni. A Duna nagy volt, több ágú mint ma, és Juraszek Jánosnak hívták a tanácselnököt, a ligeti plébános meg Süttő Miklós volt. Szép volt, talán igaz sem volt. Első szerelmem is ott élt. A Jutka.

anna schwelung   2012. szeptember 02.

Örülök, hogy válaszoltál!
A gimit én még a Tanácsházával közös udvarban lévő épületben végeztem. Az "újba" megyek a hónap közepén jubileumi ünnepre.
Bejáró lévén a vasútállomás melletti ligeti bótban költöttem a zsebpénzem, a mozit gyakran látogattam társaimmal, a tanácselnököt nem ismertem, csak a Tanácsháza egyik helyiségében tartotta Rosta tanárnő a latin órákat, mivel a tantermünkben ez idő alatt francia oktatás volt.
'57-ben a lacházi elsőáldozási emléklapomon tudod hogy szól az aláírás: Süttő Miklós újmisés!!!...gondolom később került Harasztira. Ebben is közösek az emlékeink, de nekem nem Jutka névre hallgatott az első:-))))

oldfire   2012. szeptember 05.

Legközelebb opapa821 kukac gmail pont com - ha hasonló diskurzusra nyílna kedved.

Kedvencnek jelölték
Albumokban