_
Ferrari 458 Italia
  • 2010. jún. 24.
  • 511
  • 4
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Köszi Marci, a kölcsönobit!
Gyártó: Nikon D90
Fókusztáv: 50mm
Rekesz: f/1.8
Zársebesség: 1/4000
ISO: 200
Készült: 2010. jún. 24. 17:39
Kevesebb
Több

matt-hew   2010. június 25.

Mufra valamiért ez nemjó :S pedig annak kéne lenni az Exif szerint (basszus)

S.Szabi   2010. június 25.

naja.. ráadásul balra is.. sőt még hátul a garázsnál is :-/

mufracsek   2010. június 25.

matt-hew, mi a nem jó benne? Hogy nincs elmosás? Persze, mert nincs tér mögötte, és messze volt a fókuszpont is. Lőttem közelebbról részlet-képet, aminél kb. kivehetetlen a háttér, úgy elmosódott. De ott jóval közelebbről fényképeztem. A háttér elmosódás itt is látszódik, csak nincs mélysége a képnek, hogy kijöjjön.

bence93   2010. június 25.

A kompozíció sem túl jó, meg a fények is rosszak voltak.

mufracsek   2010. június 25.

Előtte kb. 30cm-re álltak, a háttérrel nem tudok mit kezdeni, az obi meg fix volt. Mond meg, hogy te hogy, és mit fényképeztél volna innen?!

bence93   2010. június 25.

De mondom, nem csak ez a gond, a kocsi árnyékban volt, a házon meg napsütés-foltok vannak, és a polár hatása sem látszik, ha volt egyáltalán fent.

mufracsek   2010. június 25.

Legközelebb akkor csak akkor fényképezek, ha tökéletesek a fényviszonyok... Az meg valószínű, hogy ha a kocsi árnyékban van, és a falon fényfoltok vannak, akkor simán elsétálsz egy 458 mellett, és kvázi ez az elvárás másoktól is... És mi az, hogy ha nagyon nincs ötlet? Nem voltál ott, nem láttad milyen volt a helyzet, ennél többet innen nem tudtam kihozni belőle. Érdekes, hogy ott tartunk, hogy egy csúcsforgalomban, fix obival lőtt kép egy 458-asról, amelyben nincsenek emberek is szar... Ilyenkor megy el a kedvem.
A képről meg az aljából vágtál egy kicsit. Mivel fix az obi, így nem tudtam mit csinálni. Így is a körút forgalmát 2 sávon feltartva, a belső sávból fényképeztem, örültem hogy nem basztak el. Polár meg nem volt fent, de sok esetben nem sokat ér. Pl. messziről.

matt-hew   2010. június 25.

nekem ugyanezen az obin a polár mindig faszán működik :) meg ilyenkor tedd az autó hozzád legközelebi pontjára a fókuszt mert 1.8on már azis számít (ha nem talál akkor a lámpára), nekem van jópár képem hogy így csesztem el (jó bár én manuálozok de pl a qattroportén is montad h életlen az eleje. mivel a jobb lámpán van a fókusz ami messzebb volt fizikailag mint a bal (nemsokkal de ezis meglátszik ekkora rekesznél) és nem kötöszködni akartam csak beszélgetni (ahogy teis szoktal ;) )

bence93   2010. június 25.

Nem azt mondtam hogy ne fotózz, de nem kötelező pont ebből a szögből. Ha innen nem lehet jó képet lőni, akkor nem kell mindenképpen pont innen fotózni.
Így vágatlanul olyan a kép, mint egy mobilos fotó egy kívülállótól, hogy ilyet láttam. Vágva ezerszer jobb, úgy sem tenném el mondjuk kedvencnek, de legalább van valami elképzelés.
A távoli képeknél pedig igenis van hatása a polárnak:
http://indafoto.hu/bence93/image/6563091-72838b03/user
http://indafoto.hu/bence93/image/8271501-50f850ea/user

bence93   2010. június 25.

A harmadik mondat vége kicsit értelmetlenre sikerült, szóval olyanra gondoltam, hogy valaki lát egy Ferrarit, lefotózza (vagy kilóg a képből, vagy csak úgy a közepén van valahol), és feltölti ezzel a felkiáltással: "nézzétek, ezt láttam!". Szóval semmi koncepció, semmi fényképezés, csak dokumentálás.

mufracsek   2010. június 25.

Hidd el szívesen helyeztem volna, de nem volt hely előtte, hogy értelmesen helyezzem. Egy Conti GT, egy sokat látott DB9, egy F430-ról lehet nem lövök ilyen képet. De egy először látott, amúgy is újdonság 458-as, ráadásul az első ami fekete... Gondoltam erről nem olyan vészes. Az általam rosszabbnak ítélt képeket meg direkt címke nélkül tettem fel. Sajnos a fények rosszak voltak, az állványzat, és a házak fényei a létező legrosszabban vetődtek mindenre :( Plusz ugye a hotel felől fényképezve szembe sütött a nap, ha a másik oldalról (innen) akartam fényképezni, akkor meg két tömött sávnyi autó, és két villamossín volt ott, ami meg nem egy életbiztosítás :) Összességében: nem egy fényképezésre kifejezetten alkalmas hely ez a Corinthia :)

mufracsek   2010. június 25.

@matt-hew: köszi, szerintem az ilyen kommenteknek van igazán értelme. Amikor nem a lehúzás, hanem az építés van mögötte. Mivel életemben most félnyképeztem másodszorra fix 1.8 obival (és az első alkalommal is csak 1 képet lőttem), így még se tapasztalat, se semmi nem volt. Amit mondtál köszi, megfogadom. Ha legközelebb lesz kölcsön obim, akkor jobban figyelek a fókuszpontra.
A polárról meg nem tudok nyilatkozni, mert nem volt rajta :)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban