_
Ferrari 458 Italia 016
  • 2010. jún. 10.
  • 587
  • 3
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sajnos erről magában nem lett ettől jobb képem, mert mikor odaértem, alőször az oldalsó combot lőttem meg, majd mikor a 458-ról akartam képet lőni, akkor jött a tulaj, beült, és elment a kocsival. Ennyi lett a max. ami sikerült.
Gyártó: Nikon D90
Fókusztáv: 80mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1.600 s
ISO: 400
Készült: 2010. jún. 08. 21:04
Kevesebb
Több

I\\/I4R[ł   2010. június 10.

Lehetett volna vágni ezt is. (egyébként nem rossz)

mufracsek   2010. június 10.

Ennyi erővel az Indára felkerülő képek 99%-át meg lehetne vágni, meg meg lehetne PS-ezni, meg utána lehetne színezni, kontrasztozni, stb.

bence93   2010. június 10.

És ha megtesszük, sokkal jobb is lesz.
Nem tudom, miért irtózol ennyire az utómunkától :) Ennyit még a filmes időkben is hozzányúltak a képekhez.

mufracsek   2010. június 10.

Az az érzésem, hogy mindenki a hibát keresi más képében, és nem a jót nézi. Régebben egy ilyen kép 10 kedvencig meg sem állt volna, és a "de jól sikerült" stb. hsz-ek érkeztek volna. Most meg csak a "kár hogy nem vágtad meg".

Megvágás, meg stb. Nem írtózom tőle, csak nincs motivációm, hogy képenként nemtudom hány percet ezzel szórakozzak. Nem ebből élek, én dolgozom, és egyetemre járok. Nem különösebben van időm képeket retusálgatni, míg tökéletes nem lesz...

csoki   2010. június 10.

szerintem a vágás távol áll a retusálástól.. csak igényesség kérdése, ha tökéletességre törekszel, az a minimum, hogyha kicsit csálé, akkor megigazítod.. ettől nem fog összedőlni a világ, ellenben javítja az összképet.. mást ezekkel a képekkel egyáltalán nem kéne csinálni, ezért nem értem a dolgot..

skraby   2010. június 10.

én azért elrakom a kedvencek közé=)

Tuninglove   2010. június 10.

Mufra, lehet régen sok kedvencet kapott volna... De az rég volt. Kevesebben voltunk, kevesebb kép, alig volt valakinek DSLR-je. Azóta sokat javult a minőség, több a kép, szint mindenkinek komoly gépe van. Egy akkori képek legtöbbje a maiak között már csak a középmezőnyben lenne.

Tuninglove   2010. június 10.

Nah, kicsit összevissza írtam, de a lényeget gondolom érted! :D

mufracsek   2010. június 10.

Lényeg, hogy szart alkottam :) Akkor a ma esti képeket fel se teszem már :)

Ettől függetlenül tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy mindenki sokkal inkább a hibákat, és a belekötnivalót keresi a képekben, mint a jót és a szépet. Sokkal több fikázó hsz érkezik, mint dícsérő. És ez messze nem csak az én képeimre vonatkozik!

csoki   2010. június 10.

na elsőre nem ment el, de a lényeg: ez nem szarozás mufra, én leírtam, hogy "tetszik a kép, de..", ez építő jellegű kritika..

attól, hogy meg kell vágni egy képet még nem dől össze a világ, de ha nem akarod, akkor meg el kell viselni, ha azt mondjuk rá, hogy ferde : )

mufracsek   2010. június 11.

csoki, egyszer csak át kell jönnöd egy full PS tanfolyamra :)

Lui1   2010. június 11.

Szerintem nem rossz a kép, csak engem zavar: 2 autó, hülyén kifordítót kerék, és nincs vágás.. pedig jobb lenne szerintem Amúgy én már a 458-andrássy párosítást kurvára unom.. de kb még 6-7 napig csak ezzel lesz tele inda..ás szerintem még mindig sok képet töltesz fel! te is szóktad mondani, hogy egy sorozatból 3-4 képet tegyünk fel...

mufracsek   2010. június 11.

Erről az autóról ez az egy egyedüli kép, meg az R8-as combo van fent. A 2 szerintem nem sok. És hogy unaélmas a 458 és az Andrássy? Szívesen fényképeznék máshol is, de ha egyszer itt állt, akkor...

Lui1   2010. június 11.

Nem úgy értettem, hogy ez a kép unalmas, hanem már mindenki 6-7-8-9 546.278 képet tett fel róla és már unalmas megint azt nézni....

csoki   2010. június 11.

azt azért tegyük hozzá, hogy ezek esti képek, ráadásul új 458-ról..

mufracsek   2010. június 11.

Persze mindenkinek a saját gyereke a legszebb, de nekem ez jobban tetszik pár, erről a 458-ról felkerült képnél.

Plusz sokszor az a bajom, hogy este ugye nagyon nehéz jó képet lőni. Helyes rekesz, helyes záridő, figyelni kell a fehéregyensúlyra, figyelni, hogy ne legyen benne zavaró fény, elhaladó autó lámpacsíkja, közeledő autó lámpájának megvilágítása, a közvilágítás fénye ne egy nagy gömb legyen, de ne is egy kis napocska, emberek ne sétáljanak bele a hosszú, nem ritkán 20-25mp záridőbe, stb. Tehát meg kell szenvedni egy jó esti képért. Plusz az állvány miatt helyezni, állítani is sokkal nehezebb. Ezért esik nekem - és talán Iront is ide vehetem - rosszul, ha egy ilyen megszenvedett esti kép méltatlanul alul lesz értékelve.

Mert nappal az ember kattint egyet, és ennyi. Este viszont minden kép mögött akár percek munkája is van. És szerintem aki keveset, vagy egyáltalán nem fotóz este, az ezt nem annyira érti, nem érzi át.

bence93   2010. június 11.

Nekem sose a beállításokkal, hanem az álvánnyal szokott sok munkám lenni :)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban