_
(7) Ferrari F430
  • 2008. okt. 06.
  • 575
  • 8
  • 39
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Talán az egyik legjobb esti kép Londonból. Természetesen a Harrods mellett volt :)
(Ja, és ezzel vége a (7) napnak)
Gyártó: Panasonic DMC-FZ7
Fókusztáv: 19mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 2.000 s
ISO: 80
Készült: 2008. aug. 05. 21:26
Kevesebb
Több

I\\/I4R[ł   2008. október 06.

Mögötte csak nem egy LUMMA M5 áll? (Remélem lőttél arról is később, mert az nagyon ritka/ durva. Van rá esély nálad, mert mobillal itthon fotóztál hamann M5 Widebody-t, pedig az gyakoribb ennél sokkal )

mufracsek   2008. október 06.

Az egy "sima" Hamann M5 volt. Láttam korábban is párszor a Harrods környékén, és a hangja se volt különleges. Nincs kép róla.
Amit itthon láttam (és csak nektek fényképeztem), azt most árulják. És annyira nem gyakori, mert az eladó szerint 2 van belőle összesen.
http://www.hasznaltauto.hu/2422655_bmw_m5_2006

mufracsek   2008. október 06.

A linkelt oldalon van egy angol rendszámú M5 Hamann. Rendszámról felismertem, az volt az F430 mögött.

I\\/I4R[ł   2008. október 06.

Egyébként itthon lehet belőle kettő, mert M6 Widebody-ból is kettő ismert Magyarországon! (piros és fekete)

Kriss   2008. október 06.

a feketéről dobj egy linket. Én egyzer láttam egy fekete hamann 6-ost de az nem widebody volt. Amúgy nem csak kettő van a világon
www.exoticsonroad.com/picture/?708358/BMW-Hamann-M5-E60
www.exoticsonroad.com/picture/?702474/BMW-Hamann-M5-E60
www.exoticsonroad.com/picture/?665843/BMW-Hamann-M5-E6...
www.exoticsonroad.com/picture/?700889/BMW-Hamann-M5-E60
De ez nem amolyan "vásárló megtévesztése" fejezet??

Zo HUN   2008. október 06.

dedede ezt nem értem? Ez nem penge verdák? A szó nem csak a Ferrarikat, Lambókat és ROLLSOKAT foglalja magába héé...Azé az az M5 megért volna néhány képet. Sokakat inkább az érdekel. /

Én véleményem. AMÚGY MARHAJÓ KÉP! Grat.

mufracsek   2008. október 06.

Zo: továbbra sem érted, hogy én miket tartok fényképezésre érdemesnek. Nekem ez a fényképezgetős hobby annyit jelent, hogy olyanokat fényképezek, amik NEKEM tetszenek, amik SZERINTEM különlegesek, és amik SZERINTEM kiemelkednek a tömegből. Persze, egy M5 nem tucatautó, de azlrt nem egy Ferrari, vagy egy Lamborghini. Ez nagyobb egzotikum, legalábbis számomra.
És hogy sokakat inkább az érdekel? Őszintén: ezeket a képeket elsősorban magamnak csináltam, mert élvezem. Hogy van egy fórum, egy közösség, ahol ezt megoszthatom, és kapok visszacsatolást, ez csak külön öröm.

csoki   2008. október 07.

én is ugyanígy vagyok vele.. a legelején még feltölöttem egy csomó "marhaságot", aztán szépen lassan kialakult a kép, hogy miket is takar (legfőképp számomra) ez a szóösszetétel.. azért egy olasz "penge" az nem is hasonlítható össze a német prémiumok sport változataival.. én elhiszem, hogy azok is nagyon durvák tudnak lenni, hogyne 4-500 lóval ez természetes, de azért egy ferrarinak sokkal nagyobb az exkluzivitása... egy új ferrarit pl nem lehet megvenni 5-6 millióért... egy ilyen autó kitűnik a tömegből, és mindenhol feltűnést kelt, ahol csak megfordul, még a hétköznapi emberek körében is.. mert az, hogy valakinek bmw-je van, még igazából nem jelent túl sokat.. lehet az egy szakast szar 316i is, vagy éppn egy zsír új M5, na de ha valaki azt mondja, hogy "nekem ferrarim van" arról mindenki egyből levágja, hogy akkor az nem egy szokásos autó.. egy m5 ilyet nem tud, csak a szakavatottaknak fog csorogni a nyála..


viszont ha már a szubjektivitásnál tartunk, akkor szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy éppen hol fényképezünk.. mert pl londonban egy bentley (ahogy láthatjuk), nem egy nagy durranás, de pl itthon vidéken egy porche még mindig kuriózum szinten tart.. (a múltkor pl nagyon megörültem annak a piros 911 turbo-nak)

Zo HUN   2008. október 07.

Egyetértek veletek, teljes mértékben igazatok van, elvégre is magunk örömére (is) fotózunk...csak mondtam. mind1 nem is szóltam, és továbbra is szép kép!

marco16   2008. október 09.

csoki-nak mondom, hogy E60 -as M5 -öt se kapsz 5-6 millióért újonnan, de még használtan se :D amugy sajnálom ZO de most ellened kell szólnom, ugyanis egy Ferrari azért csak egy Ferrari, bármikor feltűnést tud kelteni, bárhol, bármilyen körülmények között, míg egy Bmw M5 nem. És Mufracsekéknek abban is igazuk van hogy első sorban a saját örömünkre fényképezek, én a képeim töredékét se töltöm fel indafotóra, mert én nagyon sok SZERINTEM szép különleges városi sportautót is lefotózok, mert én szeretem azokat is. Új TT stb :P Ide csak az olyan képeket rakom fel amit értékelnek is az emberek, meg nekem amúgy is a honlapom az, ahol az én hobbym kiteljesül, ez az indafotó csak azért jó mert itt van egy igazi ÉRTŐ közönség, és eltudok beszélgetni, meg nekem ez jó érzés, hogy más is fényképez autókat, mert régebben azt hittem én vagyok az egyetlen és tiszta hülye vagyok, hogy kocsikat fényképezek.... na mind1....

mufracsek   2008. október 09.

Bizony marco, ez korrekt szöveg volt :) Mert persze, a TT is szép autó (vezettem a 2.0 TFSI motorral, ment mint a barom :) demessze van attól szerintem, hogy a Ferrari, Lambo, RR, Bentley, stb. "közönségbe" beférjen. Ilyen az A8 is. Nagy, exkluzív, luxus, de hol van egy Flying Spur, vagy egy Quattroporte mögött. Vagy az SL65 AMG. Az se mindennapos, de ha cabrio, akkor ott a Bentley GTC... Én is utánafordulok több ilyennek is, de szerintem nem abba a kategóriába tartoznak, amikkel ezt a penge_verdák értelmet mi megtöltjük.

I\\/I4R[ł   2008. október 09.

Azt kéne valahogy elfogadtatni a tömeggel, hogy föltöltheti a "gyengébb" gépeit is Indafotóra, csak ne tegye rá a penge_verdák címkét! (akkor ott van a profiljában, viszont minket nem zavar!) Így csak az igazán ütős gépek lennének itt.

EZT BE KÉNE MINDENKINEK TARTANI!
(kéne mondjuk egy penge_verdák felelős, aki kapna admin jogot és törölhetné a címkét a nem odaillő képekről és valahogy el kéne érni, hogy arra ne is rakhassa vissza az illető)

mufracsek   2008. október 09.

Ezzel csak az a gond, hogy hol húzod meg a határt? Mert - mint látszik - ez mindenkinél máshol van. ÉS akkor lenne sipákolás, hogy "de ez szerintem az, de vedd le a Jocó BMW-jét", Jocó meg nyavajogna, mert a Béla S5-ös Audija nem is olyan menő, stb.
Max. azt lehetne, hogy mint Exoticspotter, kategóriákat csinálni, és csak az menne fel, aminek van kategóriája. De akkor meg pont a szabadság veszne el, tehát ez se működik.
Szerintem jó ez ahogy van, csak legalább nekünk páraknak, masszív feltöltöknek :))) (gondolok itt M4rci, Zo, marco, Nylon, erneszt, Kriss, és elnézést akit kihagytam) kellene valami színvonalat tartani. És akkor tudom, hogy halátok egy A5-öt, amin véletlen volt egy spoiler, akkor az nem közülünk került feltöltésre. Vagy amit most láttam, hogy E200 Merci, csak AMG optikával.

mufracsek   2008. október 09.

csoki-t pl. kihagytam. Sorry :)) Biztos kihgytam még mást is, de már nem javítgatok :)

I\\/I4R[ł   2008. október 09.

Igen, kéne valami meghatározott lista! A nagyobb ilyen témával foglalkozó oldalak valamelyikét kéne alapul venni!
(Exoticspotter sem rossz, de az elég hiányos... Autogespot meg kicsit túl tág... Exoticonroad-ot nem ismerem annyira, de ott is van pár olyan kocsit, amit nem kéne elfogadniuk)

marco16   2008. október 09.

Jaja, mindkettőtöknek igaza van, szerintem csinálni kéne egy közös www. ... .hu -s oldalt. Közösen fizetni a havi díjat és mindenkinek meglenne az admin joga, és lehetne tölteni a képeket stb. ez csak egy példa: www.luxusautofot.hu valami ilyesmi nevet és akkor elöször reklámoznánk itt indafoton meg máshol hogy meglegyen egy alap nézettség. És azon az oldalon tényleg csak a mi képeink lennének fent... remélem valamennyire érteni lehetett amit mondtam mert kicsit zavarosan fogalmaztam :D

mufracsek   2008. október 09.

Na, az mondjuk biztos, hogy én nem fogok fizetni azért, hogy feltölthessem a képeimet :)
Annál kb. 5000x egyszerűbb, ha kitalálunk egy új tag-et, és azt rakjuk a képinkre. Persze a penge_verdák -on kívül.

Zo HUN   2008. október 10.

Egyetértek veletek, a Ferrarira visszatérve meg Marcoval is egyetértek...A FERKA az ferka, a Lambó az lambó....

A másion meg már én is gondolkodtam egy ilyen VIP penge verdákon...És akkor mondjuk megmondhatnánk, h ki tölthet fel....Akit meg ismerünk az úgy sem tölt olyat...(persze vannak kivételek xD)....

Zo HUN   2008. október 10.

annyi az egész,hogy igaza van mindenkinek, minden fasza, a "VIP" penge jó lenne és a többi! :D

mufracsek   2008. október 10.

Mondom, ha látrehozunk magunknak valami spec. ktegóriát, akkor megkapja azt a címkét is a kép, meg a penge_verdák -at is, és akkor a fővonalon is rajta lesz, de magunk között is tudin keresni a komolyabb képek között.

Zo HUN   2008. október 10.

jahh, viszont ha látrehozunk egyet, és siker lesz, akkor majd ABBA fognak töltögetni a népek...ezért kéne kódos rendszer, de ahhoz meg kéne az indafotó rendszergazdája stb... és sztem úgy sem adnának nekünk :) :(

mufracsek   2008. október 10.

Persze hogy nem adnak .)
De valami olyan tag kell, ami elég gáz ahhoz, hogy bárki használja. Vagy valami értelmetlenség (pl.: gutjnkadr), vagy idiótaság: rájáspizza, stb. :))

Zo HUN   2008. október 10.

de akkor meg nem figyelnek fel rá...vagy csak magunknak? (rájáspizza egész jó xD)

csoki   2008. október 10.

valóban, ez a tag-es dolog nem rossz, csak nem jelenik meg a belsőségen, mert én mindig ott nézem a penge_verdákat... csomószor nem is értem, hogy miért töltenek fel minden féle ilyen olyan autókat... nem bírnak viszonyítani?! egy bugatti mellé mér' tölt fel valaki egy toyota celica-t (az ujabbat, amit kifejezetten ruhellem)

csoki   2008. október 10.

egyébként az az oldal nem rossz ötlet!! csak meg kéne szerezni az állandó közönséget, és utána már a hirdetésekből fennt bírnánk tartani...

mufracsek   2008. október 10.

Na, akkor saját vélemény: az biztos, hogy én azért nem fogok fizetni, hogy valahova feltölthessem a képeimet. Erre a célra ez is megfelel, és azért meg lehet találni az igazi értéket az itteni képek között is.
Ami a tag-et illeti. Maradna a penge_verdák, hogy benne legyünk a fő soforvonalban, hogy megjelenjen Belsőségben, stb. Ha más nem figyel fel rá? az csak jó, mert akkor ide csak komoly képek jönnek. És akkor jönne pluszban a rájáspizza :))) amit csak mi használnánk. De aki rájáspizza-val feltesz Celica-t, meg 740 BMW-t, meg S-line A6-ot, azt valahogy felkeresem, és belefojtom egy kanál vízbe :)))

csoki   2008. október 10.

utána érdeklődtem kicsit: egy .hu-s cím az 3000/év szerintem ha 5-6an összedubjuk, akkor talán ki lehet bírni, én simán rááldoznék egy öccázást egy évre, és a tárhelyet meg mondjuk az atw-nél regelnénk... a baj csak az, hogy meg kéne csinálni az oldalt, mondjuk én nagyjából összetudnám pakolni, olyan dizájnnal, hogy szépen nézzen ki, (ps-sel), de magára a szerkezetre biztosan nem lenne időm a suli mellett...

ja és még valami.. az új béemvés dolgot úgy értettem, hogy mondjuk 116i, és természetesen nem M5, bár ez lehet, csak számomra volt egyértelmű : ).. az kb annyi lehet, bár nem vagyok teljesen képben az új árakkal

mufracsek   2008. október 10.

A BMW-t csak viccből írtam, ez jutott eszembe. :)
De: egy új oldallal csak macera van. Az éves díjat lesz**om (már elnézést), csak meg kell csinálni az oldalt, spec módon fel kell töltögetni, elrendezni, szövegeket írni, mindent kitalálni, stb. És ha ez még mind meg is van, akkor is mit értünk el? Megnézhetjük kb. egymás képeit, és lesz egy 572.383-madik autós képekkel foglalkozó oldal. Semmi értelme. És akármilyen nevet is adunk neki, kik fogják látogatni? Van annyi más ilyen oldal. Csak egy lennénk a sok közül.
Indafotón megvan a háttér, nem nekünk kell a képeket elhelyezni, megvannak a szövegdobozok, stb. Adott egy marha jó infrastruktúra, amit simán lehet használni, csak egy új tag kell. Ennél egyszerűbb nincs is.

csoki   2008. október 10.

amúgy annak se sok értelme van, mert ha csak pengéket akarok nézegetni, akkor megnézem a szokásos emberkék képeit aztán annyi... úgyis csak mi fogjuk tudni azt a tag-et és akkor meg nem érünk el vele semmit.. meg vagyunk lőőőveee! :D

I\\/I4R[ł   2008. október 11.

A külön oldal nyitása szerintem is hülyeség, mert sok munka lenne vele...
Ez a külön tag jó ötlet egyébként! (rájáspizza Himmel vidiből jött? :D )

I\\/I4R[ł   2008. október 11.

Xd nem az én stílusom, de ismerem! :D
Gyorsan ki kéne találni azt a tag-et, mert ma 3 nagyon ütős gépet töltöttem föl, erre valaki rátölt ezer veterántalálkozós képet... NEM KICSIT VAGYOK MÉRGES!!!!

mufracsek   2008. október 11.

Én se az ilyen zenét szeretem, de ezt Szilveszterkor hallottam, és akkor (ittas állapotban :)) nagyon bejött.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban