_
red on white
  • 2010. márc. 07.
  • 707
  • 5
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Fehér háttérre próbakép :) Játék a fényekkel és tanulás :)
Gyártó: Sony DSLR-A100
Fókusztáv: 50mm
Rekesz: f/13.0
Zársebesség: 1/200
ISO: 100
Készült: 2010. márc. 05. 17:52
Kevesebb
Több

Mikrobi89   2010. március 10.

csillagos ötös :)
megvalósítást, komponálást nagyon érted.
csak így tovább :)

tacsifoto   2010. március 11.

Gratulálok!
Nekem ez az egyik fő problémám: hogy lehet kivágni egy képet és más háttérre helyezni. Már annyiszor próbálkoztam, de nem sikerül:)

Ez a kép jön velem a kedvenceim közé!

MRM   2010. március 11.

Koszi Mikrobi :))
Tacsifoto,
Tudom, mire gondolsz, Kkivagni en sem tudok... de ez a kep ugy van, ahogy keszitettem, nem vagtam ki. A hatterem tlajdonkeppen egy szoftbox, ami egy villanó vaku ele helyezett fenyeloszlato feher kifeszitett anyag. duplán, triplán, ami éppen kell. Es a poharat ez a vaku világitja meg. Ahol feher a hatter, ott annyira erős volt a fény (mert nem volt rajta semmi, ami megállitsa a fenyt), hogy beégett a kép. Ha erdekel, itt van egy kep a beallirasrol:
http://mromvari.blogspot.com/2010/03/fotoalbum-betekin...

tacsifoto   2010. március 11.

Megnéztem és elolvastam az ajánlott cikket. Tényleg fantasztikus hatásokat lehet elérni. Gratulálok!
A fekete variáció is irtó izgalmas kép. Ha nem olvastam volna el, most vakarhatnám a fejem, hát ez hogy sikerült ilyenre!

További nagyon jó fotózást, és nézni fogom a képeidet...
tacsifoto

Regulus   2010. március 11.

"csak így tovább" megjegyzést senkinek nem mernék mondani, főleg én, aki nem vagyok belterjes indanetes. De ott jobbak is vannak - utánam a vízözön - mert itt csak dícsérni szabad

MRM   2010. március 12.

szia Regulus,
arra kell, hogy kerjelek, hogy legyszives fejtsd ki bovebben, hogy mit ertesz az elozo hozzaszolasod alatt, mert valami oknal fogva egy kukkot sem ertek belole :) Miert nem jo a "csak igy tovabb", mi az a belterjes indanetes, hol vannak jobbak es minel jobbak, es miert irod, hogy itt csak dicserni szabad? Hmm... biztos en vagyok a hule, de nem ertek egy szot sem, nehari :))

Regulus   2010. március 12.

Helló! A "csak így tovább" szöveg sértően hangzik, ezt egy befutott profi is kockázattal mondhatja. Dícsérni szabad: nem vagyok indanetes, ezért kívülről azt látom, hogy ömlengenek egymás képeiről a baráti kör tagjai, jaj annak az idegennek, aki akár jó szándékkal észrevételez valamit. Pedig sok jobbító észrevételem lenne nekem is az "érdekes" képekről. Úgy látom kialakult egy sajátos indafotós nyelvezet, valamint, ami még rosszabb: egy indafotós divat is: giccsbe hajló naplementék, manipulált felhők, a rosszul sikerült képek futtatása, "penge verdák" tömege, amelyek nem nyújtanak fotóélményt . És így tovább, ez a válaszom. Üdvözöllek, nincs harag?

MRM   2010. március 12.

Szerintem semmi baj a "csak igy tovabb" szoveggel, foleg mikor egy eve ilyen kepeket keszitettem,
http://indafoto.hu/mromvari/image/3316625-f0b4dbc7/130825
egy hete pedig a fentit. A "csak igy tovabb" a fejlodesre is utalhat szerintem :) En legalabbis igy fogom fel. Mert bizony ugy erzem, ha lassan is, de fejlodok.
Nem tudom mit ertesz azon, hogy nem vagy indanetes, mikor van indafotos fiókod. Nincs barati korom itt, senkit nem ismerek. ha valaki visszater es megnezi a kepeimet rendszeresen, annak örülök, és értékelem, Sajnos az indafotos nyelvezethez sem ertek, sejtelmem sincs mirol beszelsz. Epito jellegu kritikat szivesen veszek, abbo tanul az ember.
En is latom, hogy a kep nem tokeletes (ferde az asztalom, mert nem jo a vizszintem, beegett a pohar laba és talpa, ferde az egesz kep es vaghattam volna maskepp), de ha van meg valami, amin lehetne javitani es te megtalaltad, ne fogd vissza magad.
Nincs egy pengeverdas kepem sem...
Sokan hasznaljak csaladi keptarnak az indafotot, ez nem flickr, ahova nagyreszben amator es profi fotosok jonnek. A nagy tarhely miatt alkalmas csaladi fotalbumnak. (meg mindig jobb, mint az origo oldala, ahova emberek barkinek a kepeit felteszik sajatjukkent).
Hmmm, harag? mar miert lenne? De azt azert megjegyzem, ugy erzem, rossz embernek fakadtal ki :))
Üdv: Marcsi

Mikrobi89   2010. március 12.

Én még véletlenül se akartam bántó szándékot kifejezni a "csak így tovább" -al, nem is szokok nagyon kommentálni, de egyes képeknél nem bírom, hogy ne írjam le, hogy mennyire tetszik.
Marcsival egyetértek, hogy ez nem fotóaréna, vagy a fotózz ahol elvárják, hogy jelezzék a kép hibáit.
A különbség nagyon is észrevehető hogy fejlődsz ami nagyon dicséretes, főleg 1 év alatt.
További jó fényeket kívánok.

redoctober   2011. június 23.

Ezzel is gyere; nekem nem baj, hogy ferde:-)
Mellesleg jegyzem meg, Mikrobi89 fotója ott virit a fotozz.hu oldalon, mint az elmúlt ho legjobb fotoja, úgyhogy olyan nagyon vacak csak nem lehet a véleménye...:-)))

Kedvencnek jelölték
Albumokban