_
Ajnácskő várának romjai
  • 2011. febr. 13.
  • 1026
  • 16
  • 10
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A monda szerint Huba vezér lányáról Hajnácskáról nevezték el
Gyártó: Fujifilm FinePix S1800
Fókusztáv: 42.9mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/250
ISO: 64
Készült: 2011. febr. 13. 10:28
Kevesebb
Több

Mária képei   2011. február 14.

Szlovákiában található.Ajánlott útvonalam : Salgótarján, Cered, Hajnácska. Tőled messze van tacsi, de nagyon szép a környék, Salgótarjánnál még ott van két csodálatos vár _Salgó vára,Somosi vár / bazaltorgona / . Érdemes erre elkalandozni. Most még elég nagy a szürkeség, az égbolton még egy felhőt sem tudtam elcsípni. Majdnem feledtem a füleki várat még az is ebben a körzetben van. Útközben a 21 en a 36-os km-nél Körösi Csoma emlékpark helyét a dalai láma jelölte ki.. Mátraverebély -Szentkút nemzeti kegyhely is útba esik,szóval egy nap nem is elég. Bocsi bőbeszédűségemért.

tacsifoto   2011. február 14.

Ó, hát jó pár éve ott komoly túránk volt, 7 napig tanyáztunk Salgótarjánban, bejártuk, Salgó, Somoskő várát, a Füleki várat, Ipolytarnócot. Csodálatos vidék, és csodálatos túrák voltak. Amit felsoroltál, azt min láttuk ennek a várromnak a kivételével. Sajnos mostanában nem fogunk arra járni, mert mindig új helyeket keresünk, amit bejárhatunk.

Mária képei   2011. február 14.

Egyszer majd szlovákiai kirándulással kell összekötni. Nem tudom mennyire ismered azt a részt ,Kassáig nagyon sok a látnivaló.Amikor Salgótarján környékén jártál láttad Fejérkő várának romjait ?

tacsifoto   2011. február 14.

Azt sem, de tudod 7 napba nem fér bele minden, annál is inkább, mivel a 7 napból 2 az utazással telik. De lehet, hogy még elkerülünk oda.

Szlovákiában is sokat jártam, éppen ez a környéken....

Mária képei   2011. február 14.

További sok szép kirándulást kívánok,az országon belül is nagyon sok a látnivaló,mi is sokat kirándulunk. Ha eljön az igazi tavasz Herlányba készülünk ahol van egy működő gejzír.

anna schwelung   2011. február 16.

Mária képei: azt gondoltad, hogy csak kutyavásár volt Budán,:-))

Kedvencnek jelölték
Albumokban