_
segítség kellene
  • 2012. aug. 15.
  • 246
  • 14
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
nem találós kérdés!!.):):) nem tudjuk milyen növény, mi lesz belőle, ha nagy lesz!
ha valaki ráismer segítsen, mi lehet ez!!!
Gyártó: Olympus C765 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/800
ISO: 64
Készült: 2012. aug. 14. 12:56
Kevesebb
Több

bozsaedozsó   2012. augusztus 15.

Nekem van többféle hagymásom nagy a hasonlóság közöttük.Szerintem nárcisz.Azt tudom javasolni ha van rá lehetőséged a fagyokig ültessed ki szabad földbe félárnyékos helyre hogy jól megtudjon erősödni.Fagyok előtt felszedni,sötét fagymentes helyen pihentetni és karácsony körül ismét cserépbe rakni.Szerintem virágozni fog egészséges hagyma csak nagyon szűk a helye és száraz.A virágját is majd fel rakod.

tacsifoto   2012. augusztus 16.

Szerintem meg nem, a jácintnak erősebb, felálló levelei vannak. Inkább ne tedd ki fagynak, mert lehet, hogy clivia. ..

mammaróza   2012. augusztus 17.

...nem is tudom Tacsi! a cliviának is húsosabb a levele...

anna schwelung   2012. szeptember 02.

mammaróza:...amennyiben a Tiéd, akkor csak Könyves Kálmán tudott volna megmenteni a máglya elől:-)...ez ugyanis - mint a cikk végén olvashatod - a boszorkányok füve.
Vagyis tengeri hagyma, a lap alján a közönséges tengeri hagymára kattintva láthatod a hasonlóságot:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tengerihagyma

Szilvi0408   2014. április 10.

Ez a növény egy fehér tengeri hajma ahogyan a mamám mondaná, létezik belőle vörös is ahogyan szárad le a levél ott nem fehér hanem vörös színű és a levelei vaskosabbak. Nem kell teleltetni nekem konkrétan januárba virágzik már évek óta. Nagyon erős gyógynövény és nagy kincs akinek van ilyen növénye. A levele erős sebgyógyító hatású a nem vagy nehezen gyógyuló sebekre lehet rakni levágni egy kis levéldarabot és picit összemorzsolni a kézben hogy khm taknyos legyen mert olyasmi és rá a levelet a sebre és letakarni, ragasztani egy napra szükség szerint ismételni. A gumójára nagyon kell vigyázni erős méreg patkányirtásra használták, de emberekre is veszélyes az orvostudomány erős szívre ható gyógyszert készít belőle. A gondozása egyszerű napfény simán ki lehet tenni akár a tűző napra is tehát a sötét helyeket nem szereti, locsolás nem baj ha néha kiszárad alatta a föld, de ha szomjas egyértelműen látszik a gumóján mert összeráncosodik. Teleltetni mint írtam nem kell sőt ez a gumót kiszedni ide oda rakni majd cserépbe tenni kinyírja a növényt. A földközi tenger partáról származik sziklarepedésekbe és hasonló helyeken él a vadon.

mammaróza   2014. április 10.

Szilvi! Nagyon szépen köszönöm!!! Azt sem tudom, mi lett vele azóta! Majd rákérdezek a testvéremnél!!.)

Kedvencnek jelölték
Albumokban