Gyártó: | Canon PowerShot A460 |
Fókusztáv: | 5.4mm |
Rekesz: | f/8.0 |
Zársebesség: | 1/60 |
ISO: | 200 |
Készült: | 2011. febr. 09. 20:00 |
Gyártó: | Canon PowerShot A460 |
Fókusztáv: | 5.4mm |
Rekesz: | f/8.0 |
Zársebesség: | 1/60 |
ISO: | 200 |
Készült: | 2011. febr. 09. 20:00 |
tacsifoto
tacsifoto 2011. február 10.
Gratulálok a kenyérhez is, és a fotóhoz is.
Gusztusos, legszívesebben szelnék belőle reggelire.
mammaróza
mammaróza 2011. február 10.
köszönöm tacsifotó:), nagyon finom lett! A gép is finomakat süt..., de ez az igazi! Igazibb lenne a kemence... :)
amari
amari 2011. február 10.
Szép lett a kenyered és biztosan nagyon finom is! Gratulálok!
tacsifoto
tacsifoto 2011. február 10.
Kemence!!!!
Nagybácsi maszek pékmester volt, én imádtam bent ülni a pékműhelyben, és nézni, ahogy nyugodtan, biztonságosan, szépen dolgozik, ahogy "bevetette" a hitzkemencébe a kenyereket, aztán onnan ki, és át a másik kemencébe. És az volt a legszebb, amikor megsültek, sorban kiszedte és egy tologaható polcra rakta.
Nagyon nehéz munka a pékmesterség.,,
amari
amari 2011. február 10.
Otthon is nagy élmény saját kenyeret sütni.
mammaróza
mammaróza 2011. február 10.
tacsifotó: az én anyukám is pékmester volt:) 6 gyerek+ két felnőtt, hetente 4-5 db óriáskenyér!! Hajnali kettőkor kovászolás- aztán dagasztás kézzel! az volt az igazi! Később már annyi "könnyebbség" volt, hogy a kenyérgyárba vittük el a tésztát szakajtó kosárban, és délután mentünk érte.!!:)
mammaróza
mammaróza 2011. február 10.
amari: az biztos, hogy nagy élmény a kenyérsütés. (és géppel már nagyon egyszerű! ) Sokszor este 10 -kor jön- vagy megy az e-mail lányom és közöttem: na nézd meg az enyém ilyen lett!!:)
tacsifoto
tacsifoto 2011. február 10.
Nagybátyámnak 2 dagasztógépe volt. Ő sütötte a város legfinomabb péksüteményét. Később, mikor elvették tőle, és cukrászatot csináltak a műhelyéből ő a kenyérgyárba ment. Ott is lehetett tudni, hogy melyik zsemlyét sütötte ő. Ő is este 7-kor ment aludni, akármilyen jó volt a társaság, mert éjjel 1-kor kelt minden nap.
amari
amari 2011. február 10.
Nagy tisztelet a nagybátyádnak tacsi! Mostanság kevés már az igazi pékmester. Én is otthon sütöm a kenyeret, mert a környékünkön is csak nagyüzemi, mindenfélével kevert, puffadt kenyeret árulnak.
amari
amari 2011. február 10.
mammaroza: szerintem nagyszerű dolog, ha a leányaink otthon sütnek-főznek. Én a blogomat is azért kezdtem el írni, hogy ne kelljen mindig telefonos segítséget kérni a lányomnak, mert ahogyan elmondtam egy receptet, le is kellett írnom.
mammaróza
mammaróza 2011. február 10.
amari: azt hiszem, mi szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyerekeink vannak. Nekem lassan a lányomtól kell segítséget kérnem:))
amari
amari 2011. február 10.
Igen, szerencsések vagyunk! Ők sok dologban többet tudnak, mint mi, de így van ez jól. A gyerekeink cselekedeteiben mi is benne vagyunk.
Egyszer olvastam egy graffiti feliratot:
Olyannak neveld a gyerekeidet, hogy szeressenek, mert majd ha öreg leszel, ők választják ki számodra az öregek otthonát :)))
mammaróza
mammaróza 2011. február 10.
Ez jó!!
tosia
tosia 2011. február 12.
... rögtön megéheztem, ahogy megláttam :)), ahogy olvasom kedvem tamadt megsütni !
mammaróza
mammaróza 2011. február 12.
tosia: sütöd(-)e már a kenyérkét?:)
tosia
tosia 2011. február 12.
sütnék, ha elküldenéd a receptet :-)), amit előre meg is köszönöm !
amari
amari 2011. február 12.
tosia: nálam így készül a kenyér:
http://amari.blog.hu/2010/02/25/kenyersutes_4
Azért mammaroza recepte is jöhet!
mammaróza
mammaróza 2011. február 12.
amari: az receptem u.az, mint a tied, csak én öreg tésztát, vagyis kovászt is teszek bele, BL-80 liszttel és késhegynyi aszkorbinsavval készült, utóbbi helyettesíthető pici ecettel.
sütni jénaiban sütöm.
mammaróza
mammaróza 2011. február 12.
amari gyönyörű a kenyered és az aranygaluskád receptjét is fel fogom használni!:)
tosia
tosia 2011. február 12.
amari: bóklasztam egy kicsit a blogodban ahova majd visszalátogatok mert érdemes.
Kenyeren kivül megleltem a kaposztás pogacsát is.
Köszi lányok, lesz programom :))
amari
amari 2011. február 12.
Igazán örülök, hogy találtatok kedvetekre való recepteket, olvasnivalót! Majd fotózzátok a végeredményt!
Pethes Mária
Pethes Mária 2011. február 16.
gratulálok! nem mindegy, hogy mit tesz bele az ember lánya... a te első kenyered olyan, mint amilyet gyerekkoromban láttam... nem tudom, hova tűntek a régi finom kenyerek... süss csak, így biztosan finoman esztek :)
mammaróza
mammaróza 2011. február 16.
Mária köszönöm! Sütök... sütök... remélem nem fogy el a lelkesedés, de most alig várom, hogy elfogyjon a régi, hogy megint nekilássak a következőnek:)
tosia
tosia 2011. február 16.
amari: megsütöttem a kenyeret, finom lett de alakjára nem olyan szép mint a képeden - egy kicsit nagyobb kerek lett belőle a tepsiben :)), de sokkal finomabb mint ahogy a kenyérgépben megsütött.
tosia
tosia 2011. február 16.
mammaroza: holnap sütöm a tiédet jénaiban., és lehet, hogy ezt mar nem felejtem el lekapni, mert az előző elfogyott mire észbe kaptam :))
amari
amari 2011. február 16.
tosia: örülök a sikeres sütésnek! Szebb lesz a kenyered alakja, ha jénaiban, vagy valamilyen formában sütöd.
mammaróza
mammaróza 2011. február 17.
tosia: várom az eredményt:)
tosia
tosia 2011. február 17.
feltettem a kenyeremet, nem oly gyönyörű mint amarié vagy mammarózaé, de mivel a receptura Tőletek van biztosan finom lesz mint az előző :-)
gykorolhatok mert az teszi a mestert :D
mammaróza
mammaróza 2011. február 17.
tosia: az én most sütött kenyeremmel nem dicsekszem! Lapos maradt!:( Igaz, hogy változtattam rajta. Nem kellett volna!:) Van még mit gyakorolnom:):)
tosia
tosia 2011. február 17.
mammaróza: láttad volna az enyémet (amit nem fényképeztem le) - Alföld hozza képed magas Tatra :D
de istenien finom volt, ugyhogy nem csak a kinézet számit.A mostani is finom s kinézetre mar közelebb áll a Tiétekhez mondom én a büszke tanonc :))
mammaróza
mammaróza 2011. február 17.
tosia: még én is kezdő vagyok ebben a szakmában. Szép hasonlat. Az enyém Toldi Miklós malomkövének kicsinyített mása volt. Mindenesetre az íze finom, már egy negyede hiányzik:)
amari
amari 2011. február 17.
Biztosan nagyon finomak lettek a kenyerek. A liszt minősége sokat számít, de nem tudom megmondani, hogy melyik a jó. Néha az én kenyerem is laposabb, mint kéne, de mindig finom, így folytatom én is a kisérletezést, hogy szép formája is legyen.
H.ildó
H.ildó 2011. február 18.
HMMMM szépséges lett!
Én is hasonlóképpen jártam el... gépi majd kézimunkával:)
mammaróza
mammaróza 2011. február 18.
Ha így folytatjuk a pékeknek nem hagyunk munkát:)
Zsazsa anyo
Zsazsa anyo 2011. április 05.
Nagyon szép és gusztusos!