_
Rigó Jancsi sütemény
  • 2013. okt. 17.
  • 147
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Rigó Jancsi, ahogy a Gundelben készítik

Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
6 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor

A krémhez:
4 dl tejszínhab
10 dkg étcsokoládé

A csokoládébevonathoz:
4 dkg étcsokoládé
fél evőkanál vaj

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habverővel habosra keverjük (kb. 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét habverővel kemény habbá verjük, majd a két habot összekeverjük és egy nagy kanállal óvatosan hozzákeverjük a kakaóporral elkevert lisztet. Egy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral lefedünk, vagy a sima sütőpapírt liszttel leszórjuk. A piskótából 200 x 400 mm-es lapot formázunk kenőkéssel. Előmelegített 180 ºC-os sütőbe tesszük, és 8-10 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez az étcsokoládét apró darabokra törjük és forrásban lévő víz fölé helyezzük, és főzőkanállal folyamatosan keverve felolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl meleg. A gőzről levesszük, és habverővel elkeverjük benne a tejszínhab 1/3 részét, majd óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot.

A kihűlt piskótalapról a sütőpapírt lehúzzuk, és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot tálcára tesszük és a csokoládékrémet vastagon, egyenletesen rákenjük. Vigyázzunk, mert a krém gyorsan köt. Hűtőbe helyezzük.

A másik piskótát csokoládéval áthúzzuk (bevonjuk), a következőképpen. Fém keverőtálba 4 dkg darabokra tört csokoládét teszünk, hozzáadunk fél evőkanál vajat és gőz fölött kevergetve felolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét a piskótalapra öntjük és szárazon késsel egyenletesen elkenjük. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és így helyezzük a csokoládékrémmel bevont másik lapra. A hűtőben hagyjuk néhány órára vagy egy éjszakára, tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
http://www.mindmegette.hu/rigo-jancsi-szerelembol-sute...