_
Virna Lisi
  • 2012. szept. 04.
  • 267
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Az Olasz filmművészet nagyasszonya.

kisebb normál nagyobb
Címoldal / Világsztár
70 felett is sugárzóan elbűvölő a legendás Virna Lisi
Az olasz mozi nagyasszonya, Virna Lisi több, mint ötven éve debütált a vásznon, és még most is gyönyörű.




Virna Lisi az olaszországi Anconában látta meg a napvilágot 1937 szeptemberében. Már tinédzserkorában belevágott a filmezésbe, és első filmjével máris felfigyeltek a szőke szépségre.


Nemzetközi hírnevét olyan mozik alapozták meg, mint az Eva, a Fekete tulipán, melyben Alain Delon volt a partnere, illetve az 1965-ös Casanova ’70, ahol Marcello Mastroiannival játszott együtt.


Európai sikerei után a tengerentúlon is próbálkozott, de karcsú szőkeként nem volt az a sztereotip olasz cicababa, ezért hollywoodi kiruccanása sem nyúlt hosszúra.

Ám mégis sikerült olyan partnerek oldalán felbukkannia, mint Jack Lemmon, a Hogyan öljük meg a feleségünket? című vígjátékban, vagy Tony Curtis, akivel az El a kezemmel a feleségemtől!-ben komédiázott, de feltűnt Antony Quinn, Rod Steiger és Frank Sinatra mellett is.
Vígjátékban és drámában is remekel

1965-ben nagy feltűnést keltett, amikor az Esquire magazin híres borotválkozós portréját elkészítette – a képpel az akkoriban nagy divatját élő feminista törekvéseket szerették volna ironikus fénybe állítani. 2005-ben egyébként Jessica Simpsont ugyanabban a pózban fotózta le a magazin.

Mindazonáltal a népszerűség ellenére beskatulyázva érezte magát a vágy szőke, kék szemű tárgyaként, ráadásul nyelvileg sem állt olyan jól az angollal. Ezért bár 1968-ban felajánlották neki a Barbarella címszerepét, inkább hazatért, bízva abban, hogy izgalmasabb feladatokat kap majd – az erotikus sci-fi hősnőt végül Jane Fonda játszotta el.................................Forrás: Femina.hu
Gyártó: HP G3110
Készült: 2010. febr. 21. 22:02
Kevesebb
Több