_
rasputins-penis
  • 2011. ápr. 14.
  • 1389
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Grigorij Raszputyin (1869 – 1916) személyét számos misztikum övezi; egyes legendák természetfeletti képességeket is tulajdonítanak neki.
A pénisz

Az orosz forradalom számos története megemlíti Raszputyin szexuális képességeit, állítólagos méreteit vagy péniszének más rendkívüli jellemzőit. Orlando Figes azt írja:

Egy nő azt vallotta, hogy amikor először szeretkezett vele, az orgazmusa olyan heves volt, hogy elájult. Talán a szexuális potenciája is a természetfeletti képességekkel magyarázható. Raszputyin merénylője és állítólagos homoszexuális szeretője, Feliksz Juszupov, azt állította, hogy Raszputyin vitézségét a terjedelmes, rücskös szemölcsnek köszönhette a péniszén, amely rendkívüli méretet kölcsönzött neki.

A merénylet egy másik szemtanúja úgy jellemezte a szervet, hogy az "Szentpétervár-szerte hírhedett", de "minő csalódás, az összeesküvők (a halott) Raszputyin péniszét egyértelműen átlagos méretűnek és kinézetűnek találták."
Az állítólagos maradványok története
Raszputyin és nővére, Marija

1900-as évek

Orosz nemesek, félve Raszputyin Alekszandra cárnéra gyakorolt jelentős, és egyre csak növekvő befolyásától, 1916. december 29-én megölték őt. Néhány beszámoló szerint a merénylők szexuális csonkítást is végeztek rajta: levágták a péniszét.

A boncolás hivatalos iratai felszívódtak a Sztálin-korszak alatt, mint ahogy számos kutató asszisztens is, akik látták a dokumentumot.

Néhány ember szerint egy szobalány találta meg a levágott testrészt a gyilkosság színhelyén, aki meg is tartotta azt, amíg az 1920-as években egy Oroszországból Párizsba emigrált nők csoportjának birtokába nem került. Ezek a nők úgy imádták a szervet, mint egy termékenységi amulettet; egy fából készült ékszerdobozban tárolták.
Ilyen egy tengeri uborka

Amikor Raszputyin testvére, Marija tudomást szerzett erről, követelte, hogy szolgáltassák vissza neki. A 'tárgyat' egészen 1977-ig őrizte, amikor is Kaliforniában meghalt.

Maria halála után, egy Michael Augustine nevű ember vásárolta meg a tárgyat, Marija számos más személyes holmijával együtt. Augustine a tárgyi leletet rábízta egy aukciósházra, de a szakemberek hamarosan megállapították, hogy a tétel nem is egy pénisz, hanem valójában csak egy tengeri uborka. Az tisztázatlan maradt, hogy a tengeri uborka megegyezik-e azzal a tárggyal, ami az orosz nők birtokában volt a '20-as években. Augustine elfogadta az aukciósház szakértői véleményét, és később a kéziratokat, leveleket, fényképeket és az igen különös kinézetű 'pénisz uborkát' is elárverezték.

2000-es évek

2004-ben, Igor Knyazkin, az Orosz Természettudományi Akadémia prosztata kutató központjának igazgatója, Szentpéterváron megnyitott egy orosz erotikamúzeumot. Knyazkin állítja, hogy a kiállított tárgyak között lévő 30-cm nagyságú 'tartósított pénisz' Grigorij Raszputyiné volt egykor, számos levéllel együtt, amit szintén kiállítottak. Knyazkin kifejtette, hogy a tételt egy francia műgyűjtőtől vásárolta meg 6600 euróért; valamint úgy véli, hogy már a puszta látványa is meggyógyítja az impotenciát.

Azt nem tudni, hogy a pénisz valóban Raszputyin hímvesszője-e.