_
Vágatlanul...
  • 2013. máj. 05.
  • 412
  • 19
  • 3
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A képek Canonet QL17 távmérős, filmes géppel készültek Filmotec N74 mozifilmre. Kodak T-max-al hívtam, Canoscan 2700F-el digitalizáltam. A teljes képkockát szkenneltem, nem vágtam. A digitális utómunka során adtam rá egy kis kontrasztot, a filmmel együtt járó apró szöszöket, karcokat nagyjából leretusáltam. Az egész folyamatot nagyon élveztem csinálni. :-)
Kevesebb
Több

tacsifoto   2013. május 05.

Kedves Leicapress! Én pedig találtam egy dobozra való filmet. Í Van benne színes diapozitív, színes és fekete-fehér negatív. Mivel kíváncsi voltam, mi is van a birtokomban, nekiálltam és szupermakró fotózással mindent lefényképeztem. Azért nem használtam szkennelőt, mert nem elég jó a felbontása.
A technikai részletekkel nem untatlak, de mondhatom, kincses dobozra leltem, mert valóságos időkapszulának bizonyult az a doboz film. 40-50 évvel ezelőtti filmek voltak, ami nem lett képpé kidolgozva és emberi szem rajtam kívül addig még nem látta. Nagyon élvezetes munka volt. A színes diapozitívok remekül megőrizték a színeket, a színes negatívok nem. Elsősorban a kék szín maradt meg, így azokból is fekete-fehér digitális képet készítettem, egy kettő kivételével, hogy okulásul megmaradjon. Egyelőre titkos albumban tárolom őket itt az indán, mert újabb és újabb képek jönnek hozzá. most 1931-ből találtam, gondold el, kevés híján 100 éves filmek, és akkori embereket, állapotokat ábrázolnak. Hihetetlenül izgalmas felfedezéseket tettem. Olyan számomra, mint egy nagy kaland.

Leicapress   2013. május 05.

Kedves Tacsifotó! Igazán unikum képek kerültek a birtokodba! Jó kis munka lehetett lefotózni az összeset! Örülök, hogy örömöd lelted benne! Ha esetleg úgy döntesz, hogy megosztod őket, én is kíváncsi leszek rájuk. Üdv, Lp.

tacsifoto   2013. május 05.

Igen, én is úgy érzem, hogy egy érdekes és értékes lelet, ami már évtizedek óta a birtokomban van, csak sosem gondoltam rá. Elfeledkeztem róla. Pár hónapja a szemem elé került és kíváncsi lettem, hogy mit is lehetne látni a filmeken, Mondhatom, hogy engem nagyon érdekel, még az is amit saját magam készítettem, csak pénz hiányában nem hívattam elő....Hamarosan eljön az idő, amikor megosztom Értesíteni foglak..

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban