_
Tagetes mag
  • 2011. febr. 04.
  • 202
  • 0
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Panasonic DMC-FZ8
Fókusztáv: 25.7mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/30
ISO: 100
Készült: 2011. febr. 04. 12:56
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. február 04.

Csak a rend kedvéért írom le, hogy magyarul büdöske, szebbik nevén bársonyvirág. Tényleg hálás, gyönyörű növény, ha elegendő helyet és fényt kap, szinte bokorrá b9vi ki magát, nyár elejétől a fagyokig virágzik.

Nálunk sajnos nem tartható, mert a csigák kedvence, és tövig "lezabálják" még a helyüket sem találni meg, hol voltak:((((

Részben ezért sem szeretem a csigákat.

lamerle   2011. február 05.

Köszönöm a kiegészítést! :-)
Én annyira utálom a meztelen csigákat a kertben, hogy a meggyőződésem ellenére is bevetnék ellenük valami vegyi anyagot!

tacsifoto   2011. február 05.

Hát a meztelen csigákról nem is beszélek, mert azok aztán tényleg nagyon undorítóak. Nálunk a belvárosban hála Istennek még nincs, de a mellettünk lévő üres telken - mivel nem gondozzák - elképesztő mértékben szaporodnak a közönséges, házas csigák. Azokat nem utálnám, ha nem lenne annyi belőlük. Természetes, hogy állandóan átjönnek hozzánk, lassan már csak mérgező növényeket lehet tartani (hortenzia, leander, angyaltrombita stb.) Különben reggelre mindent "lezabálnak". Én irtom, ahogy csak tudom, de ezek gyorsabban szaporodnak. A telektulajdonos felelőssége, de fütyül a telkére, egy spekuláns, akit bosszant, hogy még nem tudta eladni.

Manóvezér   2011. február 05.

Büdöske a nyaralómban szinte vadon terem.Késő ősszel szoktam a teljesen elvirágzott(esetleg fagyott)példányokat beszedni,elégetni... Nyáron nagyon szépek és vidámak.
Valamiért a csigatömeget megúsztam eddig.Viszont amikor ősszel víztelenítettem,a vízaknában egy halom meztelent találtam... :-(((

tacsifoto   2011. február 05.

Juj!

Most már viszont lehet katicabogarat keresni, az egyik legkorábban ébredő bogár.

Az udvarunkban az egyik falrészt nádkerítéssel boríttattam be (olcsóbb volt, mint vakoltatni) ezekben a csövecskékben telelnek. Nem is gondoltam, hogy milyen jó állat menedékhely az üreges nád.

anna schwelung   2011. február 06.

tacsi:..én a csigákat kifejezetten kedvelem, mert jobban fotózhatóak mint a madarak, sportolók vagy éppen a vonatok:-))

tacsifoto   2011. február 06.

Anna, akkor meg vagy híva nyárra,
egy nagy csigafotózásra. Bármennyi csigát fotózhatsz, pirinyótól az óriás példányokig, különféle növényeken, lépcsőkön, virágcserepeken, falon, lábtörlőn, rózsaszálon, felmosórongyon kerti asztal lábán, az én lábamon stb.

Az biztos, hogy a csiga nem repül és nem fut el olyan gyorsan, talán még én is le tudnám fotózni, csak valahogy nincs kedvem hozzá.....

De csakis akkor jöhetsz, ha naponta 100 csiga likvidálását vállalod.

Manóvezér   2011. február 06.

anna schwelung:Persze,mert a csigák ha sietnek akkor sem tudnak sietni... Láttál már olyan vonatot,ami a hátán viszi a (fűtő)házát?

Albumokban