_
Almás-fahéjas vad ringló dzsem
  • 2014. júl. 28.
  • 188
  • 7
  • 3
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Városi környezetünk, parkjaink tele vannak az apró sárga, piros, bordó színű gyümölcsű ringlószilva fákkal. Csak le kell szedni, és hasznosítani! Én így készítettem: Az egészséges , vad ringlókat kb.80 dkg, megmosom, lábosba teszem és elkezdem összenyomkodni. Kézzel, de krumplinyomóval is lehet, lényeg, hogy minden egyes szemet szétnyomok, így szétreped a ringló héja, és a főzésnél könnyen leválik majd a hús a héjról és a magról.
A szétnyomkodott ringlókat magokkal, lével, héjjal együtt felteszem forrni, majd a forrás után kisebbre veszem a lángot, és még pár percig forralom. Ez után egy nagy lyukú szűrőn átszűröm . Közben egy kisebb lábosban a meghámozott felaprított 3-4 szem almát is puhára főzöm, majd szétturmixolom.Ezt az almapépet (maradhat kicsit darabos is) hozzáöntöm a ringlóléhez, beleteszek 20 dkg cukrot 1 tk.citromsavat, 1 tk. őrölt fahéjat. Az egészet ismét felforralom, és 5 percig kavargatva még főzöm. Végül alaposan kimosott, tiszta, száraz üvegekbe töltöm, majd rácsavarom a fedelét, és fejtetőre állítom 5 percre.
5 perc után visszafordítom az üvegeket a talpukra, és készen is van !!!.
Gyártó: Fujifilm FinePix S2950
Fókusztáv: 5mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/75
ISO: 100
Készült: 2014. júl. 28. 12:19
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban