_
Medvehagymás pogácsa
  • 2014. márc. 16.
  • 97
  • 9
  • 9
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
1 csokor medvehagyma
2 tojássárgája
1 dl tejföl
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
20dkg reszelt sajt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor


Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. A sajt 1/3-át is. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, tojással megkenjük, és megszórjuk a többi sajttal.. Izlés szerinti méretű pogácsákat szaggatunk belőle. (én kicsi, kb. 4 cm-es pogácsákat szaggattam)
A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben kisütjük.
Gyártó: Fujifilm FinePix S2950
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/85
ISO: 100
Készült: 2014. márc. 16. 12:21
Kevesebb
Több

klari50   2014. március 16.

Finom, és nagyon egyszerű elkészíteni! :-)

kerdohil   2014. március 17.

Nagyon guszta, és finom , én is szoktam sütni ! Egészségedre !

klari50   2014. március 18.

Szerintem is jó, a családom körében is sikert aratott!

franczk   2014. március 18.

Most kora reggel izgatásként értékelem ... És köszönöm a szívecskéket.

sm33   2014. március 18.

Nagyon guszta és jó a fotó.
Betermelném mindet.

irenne56   2014. március 18.

Még nem sütöttem, eddig nyersen ettük a medvehagymát, de a képed láttán megkívántam és irány a konyha! :))

Kedvencnek jelölték
Albumokban